Viața mea în Hristos

sf. Ioan de Kronstadt

60 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"editia a doua revizuita

Domnul cel iubitor este aici. Cum as putea ingadui sa mi patrunda in inima chiar si o umbra de rautate? Fie ca toata rautatea din mine sa piara, iar inima mea sa se umple de mireasma cea buna a nerautatii! Biruiasca te pe tine dragostea lui Dumnezeu, diavole cel plin de rautate, cel ce ne indemni pe noi, cei rai dupa firea cea cazuta, catre tot raul! Nimic nu poate ucide mai grabnic si trupul, si sufletul ca rautatea. Ea pustieste, zdrobeste si chinuieste. Nimeni dintre cei legati de rautate sa nu cuteze a se apropia de jertfelnicul Dumnezeului dragostei!

Oriunde m as afla, de indata ce mi inalt ochii inimii mele dintru a mea amaraciune catre Dumnezeu, Iubitorul de oameni raspunde fara de intarziere credintei si rugii mele si mahnirea mi se risipeste numaidecat. El imi este aproape in toata vremea si in tot ceasul. Atata doar ca nu L vad, dar Il simt viu in inima mea. Intristarea este moartea inimii si este o cadere de la Dumnezeu. Cand inima ti e larga, intru ea domneste pacea. Avand o credinta vie intru El, intelegi cum nu se poate mai limpede ca Domnul se afla necontenit langa tine si viaza intru tine. Ce mijlocitor ori ce inger ne ar putea izbavi de pacate si de necazuri? Nimeni, fara numai Unul Dumnezeu! Cunosc aceasta din proprie cercare.

Sa iei aminte intreaga ti viata la inima ta! Cauta spre ea cu luare aminte, ascultand o si straduindu te a descoperi ce o impiedica sa se uneasca cu Dumnezeu, Cel Ce este izvorul tuturor bunatatilor. Aceasta va fi stiinta stiintelor, insa cu ajutorul lui Dumnezeu lesne vei putea afla ce te desparte de Domnul si ce te apropie si te uneste cu El. Despre aceasta poate da marturie inima insasi, atat cea aflata in unire cu Dumnezeu, cat si cea care s a despartit de El. Diavolul se cazneste cu tot chipul sa se puna stavila intre inima noastra si Dumnezeu si ne departeaza de Domnul prin patimi sau prin pofta trupului, pofta ochilor si trufia vietii."
(4.50) | (4 reviewuri)
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: sf. Ioan de Kronstadt
Colectie: Recomandari
Editura: Sophia
Format: 16.5x23.5 cm
ISBN: 978‑973‑136‑852-8
Pagini: 512
Traducere: Boris Buzilă

ediția a doua revizuită

Domnul cel iubitor este aici. Cum aș putea îngădui să‑mi pă­trundă în inimă chiar și o umbră de răutate? Fie ca toată răutatea din mine să piară, iar inima mea să se umple de mireasma cea bună a nerăutății! Biruiască‑te pe tine dragostea lui Dumnezeu, diavole cel plin de răutate, cel ce ne îndemni pe noi, cei răi după firea cea căzută, către tot răul! Nimic nu poate ucide mai grabnic și trupul, și sufletul ca răutatea. Ea pustiește, zdrobește și chinuiește. Nimeni dintre cei legați de răutate să nu cuteze a se apropia de jertfelnicul Dumnezeului dragostei!

Oriunde m‑aș afla, de îndată ce‑mi înalț ochii inimii mele dintru a mea amărăciune către Dumnezeu, Iubitorul de oameni răspunde fără de întârziere credinței și rugii mele și mâhnirea mi se risipește numaidecât. El îmi este aproape în toată vremea și în tot ceasul. Atâta doar că nu‑L văd, dar Îl simt viu în inima mea. Întristarea este moartea inimii și este o cădere de la Dumnezeu. Când inima ți‑e largă, întru ea domnește pacea. Având o credință vie întru El, înțelegi cum nu se poate mai limpede că Domnul se află necontenit lângă tine și viază întru tine. Ce mijlocitor ori ce înger ne‑ar putea izbăvi de păcate și de necazuri? Nimeni, fără numai Unul Dumnezeu! Cunosc aceasta din proprie cercare.

Să iei aminte întreaga‑ți viață la inima ta! Caută spre ea cu luare‑aminte, ascultând‑o și străduindu‑te a descoperi ce o împiedică să se unească cu Dumnezeu, Cel Ce este izvorul tuturor bunătăților. Aceasta va fi știința științelor, însă cu ajutorul lui Dumnezeu lesne vei putea afla ce te desparte de Domnul și ce te apropie și te unește cu El. Despre aceasta poate da mărturie inima însăși, atât cea aflată în unire cu Dumnezeu, cât și cea care s‑a despărțit de El. Diavolul se căznește cu tot chipul să se pună stavilă între inima noastră și Dumnezeu și ne depărtează de Domnul prin patimi sau prin pofta trupului, pofta ochilor și trufia vieții.

An aparitie 2022
Autori sf. Ioan de Kronstadt
Colectie Recomandari
Editura Sophia
Format 16.5x23.5 cm
ISBN 978‑973‑136‑852-8
Pagini 512
Traducere Boris Buzilă

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll