Viața și învățăturile Patriarhului Pavel al Serbiei

Iovan Ianici

40 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"Semn ca iubitul Patriarh al sarbilor, foarte pretuit si in Romania pentru virtutile sale, traieste in inimile celor pe care i-a binecuvantat este si aceasta editie omagiala, pe care Editura Predania ne-o ofera la zece ani de la adormirea sa si care cuprinde cele doua volume ale publicistului Iovan Ianic: Sa fim oameni! si Sa ne pazim obrazul si sufletul! Aceasta carte este, fara indoiala, prima biografie a Patriarhului Pavel. Dar, pentru ca la cei care traiesc dupa Evanghelia lui Hristos din biografie rodeste aghiografia, paginile acestea ar trebui interpretate intr-o gama duhovniceasca mai inalta. Ea dezvaluie taina indumnezeirii unui contemporan de-al nostru, care s-a hranit, la propriu, din viata in Hristos a Sfantului Apostol Pavel, din modelele de slujire lasate de catre sfintii ierarhi sarbi, Sava Nemanici si Nicolae Velimirovici, dar care a izvorat din incredintarea profund crestina ca Dumnezeu ne va recunoaste drept fii ai Sai, daca ne vom straduim, mai intai, sa fim oameni. Intrucat viata si invatatura Patriarhului Pavel al Serbiei s-au reflectat perfect una in cealalta, conjunctia si din titlu nu afirma o tensiune, ci marturiseste o extensiune a Cuvantului lui Dumnezeu, prin persoana sa, in vremea lui Pavel, dar si in viata tuturor celor care vor citi aceste minunate pagini. Daniel Mazilu"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2019
Autori: Iovan Ianici
Colectie: Recomandari
Editura: Predania
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-8195-70-4
Pagini: 432
Traducere: Ionuț și Sladjana Gurgu

Semn că iubitul Patriarh al sârbilor, foarte prețuit și în România pentru virtuțile sale, trăiește în inimile celor pe care i-a binecuvântat este și această ediție omagială, pe care Editura Predania ne-o oferă la zece ani de la adormirea sa și care cuprinde cele două volume ale publicistului Iovan Ianic: Să fim oameni! și Să ne păzim obrazul și sufletul!
Această carte este, fără îndoială, prima biografie a Patriarhului Pavel. Dar, pentru că la cei care trăiesc după Evanghelia lui Hristos din biografie rodește aghiografia, paginile acestea ar trebui interpretate într-o gamă duhovnicească mai înaltă.
Ea dezvăluie taina îndumnezeirii unui contemporan de-al nostru, care s-a hrănit, la propriu, din viața în Hristos a Sfântului Apostol Pavel, din modelele de slujire lăsate de către sfinții ierarhi sârbi, Sava Nemanici și Nicolae Velimirovici, dar care a izvorât din încredințarea profund creștină că Dumnezeu ne va recunoaște drept fii ai Săi, dacă ne vom străduim, mai întâi, „să fim oameni.”
Întrucât „viața și învățătura Patriarhului Pavel al Serbiei” s-au reflectat perfect una în cealaltă, conjuncția „și” din titlu nu afirmă o tensiune, ci mărturisește o extensiune a Cuvântului lui Dumnezeu, prin persoana sa, în „vremea lui Pavel,” dar și în viața tuturor celor care vor citi aceste minunate pagini.
Daniel Mazilu

An aparitie 2019
Autori Iovan Ianici
Colectie Recomandari
Editura Predania
Format 13x20 cm
ISBN 978-606-8195-70-4
Pagini 432
Traducere Ionuț și Sladjana Gurgu

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll