Scara cuvântului. Eseuri omiletice

pr. prof. univ. Ioan Chirila

30 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"Cuvintele Evangheliei sunt adresate intregii fapturi, ele au suscitat interpretari variate si multe dispute privitoare la contextul rostirii si la obiectivul lor. De aceea noi, in meditatiile vesperale (indeosebi), ne-am oprit asupra lor cu gandul de a aduce spre cei de azi forta lor pedagogic duhovniceasca, pentru ca, intelegandu-le, sa incepem sa le intrupam, iar, intrupandu-le, sa ajungem la unitatea in cuvant cu Hristos, ca apoi sa trecem la implinirea lor in viata fiecaruia, adica la actul de unire in actiune cu El. Aceasta unire aduce tuturor darul asemanarii atat in faptura, cat si in ceea ce ne inconjoara, iar asemanarea este revarsare de rai. Raiul se deschide prin Cruce si ramane mereu o lepadare de sine, adica un dincolo de Cruce, in Inviere. Pr. Ioan Chirila * * * Scara cuvantului, cartea semnata de pr. Ioan Chirila, este fara indoiala o demonstratie elevata de incursiune hermeneutica in textul si in duhul Sfintelor Scripturi. Constantin Cublesan * * * Pr. Prof. univ. Dr. Ioan Chirila s-a nascut la 7 februarie 1962, in Magoaja, judetul Cluj. Este preot, profesor universitar, doctor in teologie si autor a peste 10 volume: Urme pe cer, Ed. Limes, 2016; Farame de cer, Ed. Limes, 2014; Sfanta Scriptura Cuvantul cuvintelor, Ed. Renasterea, 2010; The Dia-logos between Theology and Science. Meeting through the Word, Ed. Renasterea, 2009; Fragmentarium exegetic filonian II, Nomothetica repere exegetice la Decalog, Ed. Limes, 2003; Fragmentarium exegetic filonian, Ed. Limes, 2002; Fragmentarium exegetic, Ed. Limes, 2001; Qumran si Mariotis doua sinteze ascetice locuri ale imbogatirii duhovnicesti, Ed. Presa Universitara Clujeana, 2000; Ecouri in Babel, Ed. Limes, 2000; Mesianism si Apocalipsa in scrierile de la Qumran, Ed. Arhidiecezana, 1999; Cartea profetului Osea. Breviarum pentru o gnoseologie a Vechiului Testament, Ed. Limes, 1999; Homo deus, Ed. Dacia, 1997. A publicat un numar de 18 volume coordonate si peste 150 de studii de specialitate. Scrie eseu si poezie, realizator al unor emisiuni radio-tv si colaborator la cele mai reprezentative reviste de cultura din oras si din tara. A realizat multiple misiuni didactice in strainatate, in Universitati din Franta, Belgia, Grecia, Israel, Olanda, Suedia, Finlanda, SUA. A condus granturi nationale si internationale, creand cooperari internationale foarte importante pentru Facultatea de Teologie Ortodoxa si pentru Universitatea Babes-Bolyai."
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2017
Autori: pr. prof. univ. Ioan Chirila
Editura: Scoala Ardeleana
Editura: Școala Ardeleană
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-797-129-3
Pagini: 186

Cuvintele Evangheliei sunt adresate întregii făpturi, ele au suscitat interpretări variate și multe dispute privitoare la contextul rostirii și la obiectivul lor. De aceea noi, în meditațiile vesperale (îndeosebi), ne-am oprit asupra lor cu gândul de a aduce spre cei de azi forța lor pedagogic duhovnicească, pentru ca, înțelegându-le, să începem să le întrupăm, iar, întrupându-le, să ajungem la unitatea în cuvânt cu Hristos, ca apoi să trecem la împlinirea lor în viața fiecăruia, adică la actul de unire în acțiune cu El. Această unire aduce tuturor darul asemănării atât în făptură, cât și în ceea ce ne înconjoară, iar asemănarea este revărsare de rai. Raiul se deschide prin Cruce și rămâne mereu o lepădare de sine, adică un dincolo de Cruce, în Înviere.

Pr. Ioan Chirilă

* * *

Scara cuvântului, cartea semnată de pr. Ioan Chirilă, este fără îndoială o demonstrație elevată de incursiune hermeneutică în textul și în duhul Sfintelor Scripturi.

Constantin Cubleșan

* * *

Pr. Prof. univ. Dr. Ioan Chirilă s-a născut la 7 februarie 1962, în Măgoaja, județul Cluj. Este preot, profesor universitar, doctor în teologie și autor a peste 10 volume: Urme pe cer, Ed. Limes, 2016; Fărâme de cer, Ed. Limes, 2014; Sfânta Scriptură – Cuvântul cuvintelor, Ed. Renaşterea, 2010; The Dia-logos between Theology and Science. Meeting through the Word, Ed. Renaşterea, 2009; Fragmentarium exegetic filonian II, Nomothetica – repere exegetice la Decalog, Ed. Limes, 2003; Fragmentarium exegetic filonian, Ed. Limes, 2002; Fragmentarium exegetic, Ed. Limes, 2001; Qumran şi Mariotis – două sinteze ascetice – locuri ale îmbogăţirii duhovniceşti, Ed. Presa Universitară Clujeană, 2000; Ecouri în Babel, Ed. Limes, 2000; Mesianism şi Apocalipsă în scrierile de la Qumran, Ed. Arhidiecezana, 1999; Cartea profetului Osea. Breviarum pentru o gnoseologie a Vechiului Testament, Ed. Limes, 1999; Homo – deus, Ed. Dacia, 1997. A publicat un număr de 18 volume coordonate și peste 150 de studii de specialitate. Scrie eseu și poezie, realizator al unor emisiuni radio-tv și colaborator la cele mai reprezentative reviste de cultură din oraș și din țară. A realizat multiple misiuni didactice în străinătate, în Universități din Franța, Belgia, Grecia, Israel, Olanda, Suedia, Finlanda, SUA. A condus granturi naționale și internaționale, creând cooperări internaționale foarte importante pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă și pentru Universitatea „Babeș-Bolyai”.

An aparitie 2017
Autori pr. prof. univ. Ioan Chirila
Editura Scoala Ardeleana
Editura Școala Ardeleană
Format 13x20 cm
ISBN 978-606-797-129-3
Pagini 186

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll