Rugul aprins al inimii noastre. Convorbiri cu tinerii

mitrop. Serafim

25 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"Este important pentru noi astazi, cand lumea exterioara exercita asupra simturilor noastre o putere fantastica de imprastiere in cele din afara, sa incercam sa ne interiorizam, sa ne adunam mintea din imprastierea ei pentru a o ajuta sa coboare in inima. Cum sa-ti cobori mintea in inima?! Este aceasta o figura de stil, o metafora? Da, insa o metafora care exprima o mare realitate. Mintea, dupa cum ne invata Parintii ascetici, este o energie a inimii, isi are sediul in inima. Omul se concentreaza in inima sa, se recapituleaza pe sine, cu toata fiinta, in inima. Dar nu numai fiinta noastra, ci toata creatia, intreg Universul se concentreaza in inima. Cand reusim, prin rugaciune, sa patrundem in inima, atunci traim sentimentul ca nu mai suntem despartiti de nimeni si de nimic, ca totul traieste in noi, ca suntem una cu toata creatia."
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2018
Autori: mitrop. Serafim
Editura: Doxologia
Format: 14.5x23 cm
ISBN: 978-606-666-769-2
Pagini: 172

Este important pentru noi astăzi, când lumea exterioară exercită asupra simțurilor noastre o putere fantastică de împrăștiere în cele din afară, să încercăm să ne interiorizăm, să ne adunăm mintea din împrăștierea ei pentru a o ajuta să coboare în inimă. Cum să-ți cobori mintea în inimă?! Este aceasta o figură de stil, o metaforă? Da, însă o metaforă care exprimă o mare realitate. Mintea, după cum ne învață Părinții ascetici, este o energie a inimii, își are sediul în inimă. Omul se concentrează în inima sa, se recapitulează pe sine, cu toată ființa, în inimă. Dar nu numai ființa noastră, ci toată creația, întreg Universul se concentrează în inimă. Când reușim, prin rugăciune, să pătrundem în inimă, atunci trăim sentimentul că nu mai suntem despărțiți de nimeni și de nimic, că totul trăiește în noi, că suntem una cu toată creația.

An aparitie 2018
Autori mitrop. Serafim
Editura Doxologia
Format 14.5x23 cm
ISBN 978-606-666-769-2
Pagini 172

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll