Patriarhul Pavle al Serbiei – Sfințenia nu se poate ascunde

Iovan Ianici

30 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"
Patriarhul Pavle a fost o adevarata lumina duhovniceasca. El a aratat prin pilda sa cum sa actionezi si la ce sa aspiri in vartejul ispitelor vietii, cum se cuvine sa crezi in vesnicia Binelui si care este calea spre ea. Era in stransa legatura cu cerul, a fost traitor al cerului pe pamant. Si totusi, unul dintre noi. 
Cuvintele Patriarhului Pavle sunt patrunse de teologia ortodoxa, de intelepciunea sa, de o mare experienta duhovniceasca; ele contin lectii de folos pentru suflet, lectii care arata unde duc drumurile cele largi ale vietii si unde duc cararile ei inguste. Cuvantul lui este lapidar si clar, bine gandit cuvant care ne renaste. Il indeamna pe om, care adeseori este fermecat de vana si neintemeiata sa cunoastere si luminare, insa indepartat de izvorul adevarului, sa se tina de radacinile sale, de obarsia sa, de cunoasterea duhovniceasca, sa nu se abata de la adevarul cel vesnic. 
Statura duhovniceasca a Patriarhului Pavle n a putut si nu poate ramane ascunsa. Asa stau lucrurile cand e vorba de oamenii mari, inmiresmati de sfintenie, cu plinatate de har, din ale caror cuvinte te poti adapa si hrani duhovniceste, de la care ai ce invata, care ar trebui sa ne fie cu adevarat pilda. Dintr un asemenea om straluceste sfintenia, fiindca sfintenia nu se poate ascunde. Asa cum nu se poate ascunde cetatea cand sta pe un varf de munte. Asemenea oameni sunt cu adevarat lumina lumii (Matei 5, 14). 
"
(4.17) | (6 reviewuri)
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: Iovan Ianici
Editura: Sophia
ISBN: 978-973-136-863-4
Pagini: 248
Traducere: Raichici, Liubiţa

<div>Patriarhul Pavle a fost o adevărată lumină duhovnicească. El a arătat prin pilda sa cum să ac­­ţio­nezi şi la ce să aspiri în vârtejul ispitelor vieţii, cum se cuvine să crezi în veşnicia Binelui şi care este calea spre ea. Era în strânsă legătură cu cerul, a fost trăitor al cerului pe pământ. Și totuşi, unul dintre noi.&nbsp;<br>Cuvintele Patriarhului Pavle sunt pătrunse de teologia or­­to­­doxă, de înțelepciunea sa, de o mare experiență duhovnicească; ele conțin lecţii de folos pentru suflet, lecţii care arată unde duc drumurile cele largi ale vieţii și unde duc cărările ei înguste. Cuvântul lui este lapidar și clar, bine gândit – cuvânt care ne renaște. Îl îndeamnă pe om, care adeseori este fermecat de vana şi neîntemeiata sa cunoaştere şi luminare, însă îndepărtat de izvorul adevărului, să se țină de rădăcinile sale, de obârşia sa, de cunoașterea duhovnicească, să nu se abată de la adevărul cel veşnic.&nbsp;<br>Statura duhovnicească a Patriarhului Pavle n‑a putut și nu poate rămâne ascunsă. Aşa stau lucrurile când e vorba de oamenii mari, înmiresmați de sfințenie, cu plinătate de har, din ale căror cuvinte te poţi adăpa și hrăni duhovniceşte, de la care ai ce învăța, care ar trebui să ne fie cu adevărat pildă. Dintr‑un asemenea om strălucește sfințenia, fiindcă sfințenia nu se poate ascunde. Așa cum nu se poate ascunde cetatea când stă pe un vârf de munte. Ase­menea oameni sunt cu adevărat lumina lumii (Matei 5, 14).&nbsp;</div>

An aparitie 2022
Autori Iovan Ianici
Editura Sophia
ISBN 978-973-136-863-4
Pagini 248
Traducere Raichici, Liubiţa

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll