Ora 25

Constantin Virgil Gheorghiu

40 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"Editie ingrijita de Gheorghita Ciocioi

Prefata: Thierry Gillybuf

N-am citit nimic, in nici o literatura, care sa se apropie, cat de departe, de teroarea istoriei pe care o indura personagiile dumitale. Consider Ora 25 una din cele mai mari carti ale generatiei noastre, din toate tarile.
Mircea Eliade

Gheorghiu remarca pe buna dreptate ca osandirea (si patimirea) lui Hristos a fost asociata cu cea a celor doi talhari. Tehnica amalgamului era deja practicata in anul zero. Singurul progres, dupa Gheorghiu: astazi, zece mii de nevinovati se afla intre doi vinovati...
Albert Camus

Cu un milion de exemplare vandute, acest roman a fost, fara doar si poate, unul dintre cele mai mari succese literare de dupa razboi. Cu toate ca autorul lui era un mare necunoscut, despre care nu se stia decat ca e un roman, in jur de treizeci de ani, sosit clandestin in Franta de cateva luni [...] Nedreptatile posteritatii literare dar, poate mai bine spus, omerta de care a avut parte Gheorghiu dupa cabala lansata impotriva lui de Lettres francaises, organ politico literar finantat de Moscova pot explica de la sine de ce Ora 25 nu a intrat in canonul operelor clasice, al acelor carti esentiale, vizionare, situate la limita distopiei, care au marcat istoria secolului al XX lea.
Provoc, astfel, orice cititor care va deschide acest roman pentru prima oara sa ia aminte daca, dupa lectura lui, va putea ramane nevatamat. Eu, unul, n-am reusit...
Thierry Gillyboef"
(2.80) | (5 reviewuri)
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: Constantin Virgil Gheorghiu
Colectie: Recomandari
Editura: Sophia
Format: 13x20 cm
ISBN: 978‑973‑136-845-0
Pagini: 448

Ediție îngrijită de Gheorghiță Ciocioi

Prefață: Thierry Gillybœuf

„N-am citit nimic, în nici o literatură, care să se apropie, cât de departe, de teroarea istoriei pe care o îndură personagiile dumitale. Consider Ora 25 una din cele mai mari cărți ale generației noastre, din toate țările.”
Mircea Eliade

„Gheorghiu remarcă pe bună dreptate că osândirea (și pătimirea) lui Hristos a fost asociată cu cea a celor doi tâlhari. Tehnica amalgamului era deja practicată în anul zero. Singurul progres, după Gheorghiu: astăzi, zece mii de nevinovați se află între doi vinovați...”
Albert Camus

„Cu un milion de exemplare vândute, acest roman a fost, fără doar și poate, unul dintre cele mai mari succese literare de după război. Cu toate că autorul lui era un mare necunoscut, despre care nu se știa decât că e un român, în jur de treizeci de ani, sosit clandestin în Franța de câteva luni [...] Nedreptățile posterității literare – dar, poate mai bine spus, omerta de care a avut parte Gheorghiu după cabala lansată împotriva lui de Lettres françaises, organ politico‑literar finanțat de Moscova – pot explica de la sine de ce Ora 25 nu a intrat în «canonul» operelor clasice, al acelor cărți esențiale, vizionare, situate la limita distopiei, care au marcat istoria secolului al XX‑lea.
Provoc, astfel, orice cititor care va deschide acest roman pentru prima oară să ia aminte dacă, după lectura lui, va putea rămâne «nevătămat». Eu, unul, n-am reușit...”
Thierry Gillyboef

An aparitie 2022
Autori Constantin Virgil Gheorghiu
Colectie Recomandari
Editura Sophia
Format 13x20 cm
ISBN 978‑973‑136-845-0
Pagini 448

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll