Oale de Pisc

Adriana Scripcariu

65 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"Patrimoniu cultural Ciolpani, judetul Ilfov Piscu, un vechi sat de olari. Acum cand din olaria de la Piscu a ramas mai mult amintirea, am incercat sa construiesc un elogiu olarilor piscasi din toate timpurile. Pentru cei care au trait in vremurile olariei, olarii si oalele lor erau una. Cand am vazut oala aceia, zici ca l-am vazut pe tata-socru, imi spunea, plina de induiosare, o batrana. (Cuvant inainte, Adriana Scripcariu) Amintirea unui sat de olari Asezat intr-un cot al ralului Ialomita, marginit de baltile Scrovistei si imbratisat de padure, Piscu isi pierde inceputurile printre file de carte si forme de lut. Am cautat cu incapatanare mentiuni documentare ale Piscului, anterioare veacului al XIX-lea. Nu am gasit. In deceniile de mijloc ale veacului al XX-lea, vedeau lumina tiparului primele publicatii sistematice despre ceramica romaneasca. Pe harta olariilor din Centrul Munteniei, Piscu apare mentionat intr-un grup de sate de mestesugari; legate de cursul Ialomitei: Puchenii Mari, Pisc, Hereasca, Cocioc. Iata-le descrise sumar, in cateva coordonate specifice: aspect arhaic al formei, de traditie preistorica, decoratie foarte simpla realizata prin scurgere sau stropire, productie mare cantitativ."
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
Autori: Adriana Scripcariu
Editura: Scoala Agatonia
Editura: Școala Agatonia
Format: 25x23 cm
ISBN: 978-606-93418-8-1
Pagini: 216

Patrimoniu cultural Ciolpani, judetul Ilfov

Piscu, un vechi sat de olari.



Acum cand din olaria de la Piscu a ramas mai mult amintirea, am incercat sa construiesc un elogiu olarilor piscasi din toate timpurile. Pentru cei care au trait in vremurile olariei, olarii si oalele lor erau una. „Cand am vazut oala aceia, zici ca l-am vazut pe tata-socru”, imi spunea, plina de induiosare, o batrana.

(Cuvant inainte, Adriana Scripcariu)

Amintirea unui sat de olari

Asezat intr-un cot al ralului Ialomita, marginit de baltile Scrovistei si imbratisat de padure, Piscu isi pierde inceputurile printre file de carte si forme de lut. Am cautat cu incapatanare mentiuni documentare ale Piscului, anterioare veacului al XIX-lea. Nu am

gasit.

In deceniile de mijloc ale veacului al XX-lea, vedeau lumina tiparului primele publicatii sistematice despre ceramica romaneasca. Pe harta olariilor din Centrul Munteniei, Piscu apare mentionat intr-un grup de sate de mestesugari; legate de cursul Ialomitei: Puchenii Mari, Pisc, Hereasca, Cocioc.

Iata-le descrise sumar, in cateva coordonate specifice: aspect arhaic al formei, de traditie preistorica, decoratie foarte simpla realizata prin scurgere sau stropire, productie mare cantitativ.

Autori Adriana Scripcariu
Editura Scoala Agatonia
Editura Școala Agatonia
Format 25x23 cm
ISBN 978-606-93418-8-1
Pagini 216

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll