Nedumeririle bunului-simţ

Teofil Lung

30 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"Dupa succesul de care s-a bucurat volumul de reflectii asupra omului si a vietuirii Mantaua lui Hipocrate (Editura Eikon, doua editii succesive in 2012 si 2014), profesorul Teofil Lung revine pe taramul eseisticii.

Noua carte pe care ne-o propune reputatul chirurg oncolog se inscrie in linia aceluiasi umanism militant, a aceluiasi moralism activ, care dinamiteaza atitudini, prejudecati si inertii pernicioase pentru natura umana si face apel la ceea ce autorul considera a fi valorile cheie ale unei deveniri moderne, cele mai importante lucruri din viata omului : mintea, imaginatia si libertatea.

Horia Badescu

* * *

Cartea lui Teofil Lung este un apel la trezirea din anestezia morala a lumii in care traim, la trezirea din somnul nefericit al ratiunii, la schimbarea fiecaruia dintre noi ca unica sansa de a evita riscul autodistrugerii.

Dumitru Constantin-Dulcan

* * *

Ideile surprinse intre copertile acestei carti se doresc a fi o pledoarie pentru trezirea la realitate a omului. Ele sunt un strigat care indeamna la schimbare. Iar schimbarea trebuie sa vina prin activarea mintii, a gandului si a imaginatiei. Lenevia mintii este boala care dezumanizeaza omul. Numai cugetand putem aspira la adevar, care adevar este urmat de alt adevar si tot asa pentru ca se pare ca adevar nu exista pentru ca nu exista lumea in care ar fi trebuit sa vina. De aceea intre venire si plecare omul trebuie sa stie ca recompensa pentru faptele sale se va face in timpul acestei calatorii , si nu in lumea umbrelor, de unde nimeni nu s a intors pana acum.

Teofil Lung

* * *

Nascut in 1946 la Hodis in judetul Cluj, medic primar (chirurgie oromaxilofaciala), profesor doctor al Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din ClujNapoca, exsef al Clinicii de chirurgie oromaxilofaciala, chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, Teofil Lung este autor a opt carti de specialitate si aproape a o suta de lucrari stiintifice publicate in reviste romanesti sau straine. A publicat la Editura Eikon volumul de eseuri Mantaua lui Hipocrate, care sa bucurat de doua editii (2012, respectiv 2014) si de un real succes pe piata de carte din Romania.

Participant la cateva zeci de congrese nationale si europene, dar si din America, Japonia sau China, la care a sustinut peste 90 de comunicari, profesorul Teofil Lung isi inscrie in palmares mai bine de 7000 de operatii in zona capului si gatului, cu preponderenta in patologia oncologica, unele dintre acestea fiind premiere nationale sau chiar europene, cu ecou in presa scrisa si televiziune. A fost gratulat cu Diploma de excelenta a premiilor media la propunerea grupului de presa Adevarul (2013) si Crucea Transilvana din partea Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului si a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului (2013).

Este membru al mai multor asociatii profesionale nationale si internationale."
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2016
Autori: Teofil Lung
Editura: Scoala Ardeleana
Editura: Școala Ardeleană
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-8770-71-0
ISBN: 978‐606‐8770‐71‐0
Pagini: 222

După succesul de care s-a bucurat volumul de reflecții asupra omului și a viețuirii Mantaua lui Hipocrate (Editura Eikon, două ediții succesive în 2012 și 2014), profesorul Teofil Lung revine pe tărâmul eseisticii.

Noua carte pe care ne-o propune reputatul chirurg oncolog se înscrie în linia aceluiași umanism militant, a aceluiași moralism activ, care dinamitează atitudini, prejudecăți și inerții pernicioase pentru natura umană și face apel la ceea ce autorul consideră a fi valorile cheie ale unei deveniri moderne, „cele mai importante lucruri din viața omului”: mintea, imaginația și libertatea.

Horia Bădescu

* * *

Cartea lui Teofil Lung este un apel la trezirea din anestezia morală a lumii în care trăim, la trezirea din somnul nefericit al rațiunii, la schimbarea fiecăruia dintre noi – ca unică șansă de a evita riscul autodistrugerii.

Dumitru Constantin-Dulcan

* * *

Ideile surprinse între coperţile acestei cărţi se doresc a fi o pledoarie pentru trezirea la realitate a omului. Ele sunt un strigăt care îndeamnă la schimbare. Iar schimbarea trebuie să vină prin „activarea” minţii, a gândului şi a imaginaţiei. Lenevia minţii este boala care dezumanizează omul. Numai cugetând putem aspira la adevăr, care adevăr este urmat de alt adevăr şi tot aşa… pentru că se pare că adevăr nu există pentru că nu există lumea în care ar fi trebuit să vină. De aceea între „venire” şi „plecare” omul trebuie să ştie că recompensa pentru faptele sale se va face în timpul acestei „călătorii”, şi nu în lumea umbrelor, de unde nimeni nu s‑a întors până acum.

Teofil Lung

* * *

Născut în 1946 la Hodiș în județul Cluj, medic primar (chirurgie oro‐maxilo‐facială), profesor doctor al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj‐Napoca, ex‐șef al Clinicii de chirurgie oro‐maxilo‐facială, chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, Teofil Lung este autor a opt cărți de specialitate și aproape a o sută de lucrări științifice publicate în reviste românești sau străine. A publicat la Editura Eikon volumul de eseuri Mantaua lui Hipocrate, care s‐a bucurat de două ediții (2012, respectiv 2014) și de un real succes pe piața de carte din România.

Participant la câteva zeci de congrese naționale și europene, dar și din America, Japonia sau China, la care a susținut peste 90 de comunicări, profesorul Teofil Lung își înscrie în palmares mai bine de 7000 de operații în zona capului și gâtului, cu preponderență în patologia oncologică, unele dintre acestea fiind premiere naționale sau chiar europene, cu ecou în presa scrisă și televiziune. A fost gratulat cu Diploma de excelență a premiilor media la propunerea grupului de presă Adevărul (2013) și Crucea Transilvană din partea Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului și a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului (2013).

Este membru al mai multor asociații profesionale naționale și internaționale.

An aparitie 2016
Autori Teofil Lung
Editura Scoala Ardeleana
Editura Școala Ardeleană
Format 13x20 cm
ISBN 978-606-8770-71-0
ISBN 978‐606‐8770‐71‐0
Pagini 222

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll