Monahul Proclu Nicău, trâmbița sihaștrilor. Cuvinte vii

Nicau

15 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"
 Cel care urca pentru prima data un munte trebuie sa urmeze un traseu marcat; are nevoie de o calauza, de un insotitor, de cineva care a urcat deja aceasta culme si cunoaste drumul. Drept urmare, mi-am adus aminte de o fagaduinta facuta Parintelui Proclu, mentorul meu, dupa tiparirea cartii Convorbiri duhovnicesti cu sfintia sa, de a mai scoate o carte cu invataturile cuviosiei sale, pentru care am cerut binecuvantare. Dar el, smerit, cu un glas bland si ragusit, cu o privire senina dar ferma, mi-a soptit: Dupa ce voi pleca si cand iti va fi dor de mine sa o scrii Acum, dupa 5 ani de la mutarea sa in Vesnicie, cuprins fiind de emotie, de dor, respect si veneratie, am asezat un buchet de cuvinte, o sinteza a invataturilor sale date de acest traitor filocalic, parintele Proclu Nicau, pustnicul din Muntii Neamtului.
     Slefuit de intalnirea cu Dumnezeu in singuratate, avva Proclu Nicau, unchiul meu, putea vindeca un suflet prin simpla sa prezenta. El indruma si-i forma pe altii nu numai prin cuvinte chibzuite, ci si prin prezenta, prin exemplul viu si personal. Invata nu numai prin cuvant, ci si prin tacerea sa.
     Avva cel smerit iti turna balsam de bucurie sfanta prin cuvinte de o nevinovatie la care te simteai partas, deveneai pur ca el, te recunosteai ca apartinand dintotdeauna acelei puritati, stiai in acel moment cum trebuie sa fii si ca asta e tinta ta in viata sa ramai sau sa devii asa ca in acele clipe.
     Publicam acest volum de sinteza cu nadejdea ca aceste noi pagini de filocalie romaneasca vor aduce rod insutit in vietile si inimile cititorilor. Preot Nicolae Nicau
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: Nicau
Editura: Agaton
Format: 13x20
ISBN: 978-606-8933-60-3
Pagini: 120

<div>&nbsp;Cel care urcă pentru prima dată un munte trebuie să urmeze un traseu marcat; are nevoie de o călăuză, de un însoțitor, de cineva care a urcat deja această culme și cunoaște drumul. Drept urmare, mi-am adus aminte de o făgăduință făcută Părintelui Proclu, mentorul meu, după tipărirea cărții <em>Convorbiri duhovnicești</em> cu sfinția sa, de a mai scoate o carte cu învățăturile cuvioșiei sale, pentru care am cerut binecuvântare. Dar el, smerit, cu un glas blând și răgușit, cu o privire senină dar fermă, mi-a șoptit: „După ce voi pleca și când îți va fi dor de mine să o scrii…” Acum, după 5 ani de la mutarea sa în Veșnicie, cuprins fiind de emoție, de dor, respect și venerație, am așezat un buchet de cuvinte, o sinteză a învățăturilor sale date de acest trăitor filocalic, părintele Proclu Nicău, pustnicul din Munții Neamțului.</div><div>&nbsp; &nbsp; &nbsp;Șlefuit de întâlnirea cu Dumnezeu în singurătate, avva Proclu Nicău, unchiul meu, putea vindeca un suflet prin simpla sa prezență. El îndruma și-i forma pe alții nu numai prin cuvinte chibzuite, ci și prin prezență, prin exemplul viu și personal. Învăța nu numai prin cuvânt, ci și prin tăcerea sa.</div><div>&nbsp; &nbsp; &nbsp;Avva cel smerit îți turna balsam de bucurie sfântă prin cuvinte de o nevinovăție la care te simțeai părtaș, deveneai pur ca el, te recunoșteai ca aparținând dintotdeauna acelei purități, știai în acel moment cum trebuie să fii și că asta e ținta ta în viață – să rămâi sau să devii așa ca în acele clipe.</div><div>&nbsp; &nbsp; &nbsp;Publicăm acest volum de sinteză cu nădejdea că aceste noi pagini de filocalie românească vor aduce rod însutit în viețile și inimile cititorilor. Preot Nicolae Nicău</div>

An aparitie 2022
Autori Nicau
Editura Agaton
Format 13x20
ISBN 978-606-8933-60-3
Pagini 120

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll