Martirii de la Colosseum

Evghenia Tur

12 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"
Mii de crestini au murit fara nicio grija in arena circurilor pagane, mii au murit si in Colosseum, proslavindu-L pe Dumnezeu. Barbati si femei de toate varstele, din toate statele si din toate categoriile sociale au patimit cu acelasi curaj pentru Hristos si pentru credinta.
Barbati si femei, tineri si fecioare, episcopi, printi de sange regal, oameni de rand, servitori, bogati si saraci, batrani si copii mici au murit impreuna, fara sa renunte la credinta lor in Dumnezeu. Curajul lor, inaltimea duhului lor, nerautatea si iertarea dusmanilor lor in mijlocul celor mai crude chinuri, i-au uimit si i-au coplesit pe tortionarii lor. Marile lor virtuti au intors spre ei inimile multor pagani si, in cele din urma, lumea, castigata de inaltimea lor spirituala, a cazut la picioarele Crucii, recunoscand invatatura Evangheliei ca fiind Revelatia.
Sfantul Vasile cel Mare, descriind persecutia crestinilor de catre Diocletian, scrie urmatoarele randuri, care pot fi aplicate in egala masura persecutiei crestinilor de catre Nero: Locuintele crestinilor au fost distruse si zaceau in ruine, bunurile lor au fost jefuite, ei insisi au fost dati pe mana lictorilor, care, furiosi, trageau femeile de par pe strazi si nu crutau nici batranii, nici copiii. Temnitele erau pline de prizonieri, unde erau torturati cu brutalitate. Multi crestini au fugit si s-au ascuns in deserturi si in padurile salbatice de tortionarii lor violenti.
In acele vremuri infricosatoare, fiul isi trada tatal, iar tatal isi denunta fiul; slujitorii, dorind sa dobandeasca bunurile stapanilor lor, i-au stigmatizat pe acestia, iar fratii, uitand de rudenie, au dorit sa se distruga unul pe altul. Cele mai stranse si mai sfinte legaturi de rudenie au fost incalcate, iar dusmania si ura oarba au umplut inimile oamenilor. Bisericile au fost profanate, altarele rasturnate, sinoadele bisericesti dispersate, slujbele si Tainele crestine batjocorite .
 Cuprins
Despre autor 
Proiectul
Primul martir din Colosseum
Generalul roman 
Tanarul episcop
Baietelul Potit
Hrisant si Daria
Persecutia crestinilor sub Diocletian
Distrugerea Romei 
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2023
Autori: Evghenia Tur
Editura: Egumenita
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-503-2
Pagini: 160
Traducere: Chiriac, Denis

<div>Mii de creștini au murit fără nicio grijă în arena circurilor păgâne, mii au murit și în Colosseum, proslăvindu-L pe Dumnezeu. Bărbați și femei de toate vârstele, din toate statele și din toate categoriile sociale au pătimit cu același curaj pentru Hristos și pentru credință.</div><div>Bărbați și femei, tineri și fecioare, episcopi, prinți de sânge regal, oameni de rând, servitori, bogați și săraci, bătrâni și copii mici au murit împreună, fără să renunțe la credința lor în Dumnezeu. Curajul lor, înălțimea duhului lor, nerăutatea și iertarea dușmanilor lor în mijlocul celor mai crude chinuri, i-au uimit și i-au copleșit pe torționarii lor. Marile lor virtuți au întors spre ei inimile multor păgâni și, în cele din urmă, lumea, câștigată de înălțimea lor spirituală, a căzut la picioarele Crucii, recunoscând învățătura Evangheliei ca fiind Revelația.</div><div>Sfântul Vasile cel Mare, descriind persecuția creștinilor de către Dioclețian, scrie următoarele rânduri, care pot fi aplicate în egală măsură persecuției creștinilor de către Nero: „Locuințele creștinilor au fost distruse și zăceau în ruine, bunurile lor au fost jefuite, ei înșiși au fost dați pe mâna lictorilor, care, furioși, trăgeau femeile de păr pe străzi și nu cruțau nici bătrânii, nici copiii. Temnițele erau pline de prizonieri, unde erau torturați cu brutalitate. Mulți creștini au fugit și s-au ascuns în deșerturi și în pădurile sălbatice de torționarii lor violenți.</div><div>În acele vremuri înfricoșătoare, fiul își trăda tatăl, iar tatăl își denunța fiul; slujitorii, dorind să dobândească bunurile stăpânilor lor, i-au stigmatizat pe aceștia, iar frații, uitând de rudenie, au dorit să se distrugă unul pe altul. Cele mai strânse și mai sfinte legături de rudenie au fost încălcate, iar dușmănia și ura oarbă au umplut inimile oamenilor. Bisericile au fost profanate, altarele răsturnate, sinoadele bisericești dispersate, slujbele și Tainele creștine batjocorite”.</div><div>&nbsp;Cuprins</div><div>Despre autor&nbsp;</div><div>Proiectul</div><div>Primul martir din Colosseum</div><div>Generalul roman&nbsp;</div><div>Tânărul episcop</div><div>Băieţelul Potit</div><div>Hrisant şi Daria</div><div>Persecuţia creştinilor sub Diocleţian</div><div>Distrugerea Romei&nbsp;</div>

An aparitie 2023
Autori Evghenia Tur
Editura Egumenita
Format 13x20 cm
ISBN 978-606-550-503-2
Pagini 160
Traducere Chiriac, Denis

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll