Liturghia înmormântării

pr. Alexander Schmemann

28 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"Omul, preferandu se pe sine, I a intors lui Dumnezeu spatele si a aflat moartea, deoarece nu exista viata in afara lui Dumnezeu. Iar atunci cand omul a transformat integritatea vietii in separare, pacat si singuratate, Dumnezeul Om, Iisus, a intrat in tinutul mortii si a calcat in picioare moartea, celor din morminte viata daruindu le . Aceasta este viata sau, mai degraba, Dumnezeu, Datatorul de viata pe care, in cele din urma, o sarbatorim prin riturile funerare, in slujba inmormantarii. Adevarata celebrare crestina a mortii transforma pe vecie imnul funebru in cantarea plina de bucurie: Aliluia cantarea celui care, dincolo de viata aceasta, dincolo de moartea aceasta, Il vede pe Dumnezeu si numai pe El, al carui suflet doreste si tanjeste sa intre in curtile Domnului , ale carui inima si trup s au bucurat in Dumnezeul Cel Viu. Asadar, in cartea de fata ne vom indrepta atentia tocmai catre aceasta celebrare a unui Dumnezeu Viu, din cadrul liturghiei inmormantarii.
Alexander Schmemann"
(2.83) | (6 reviewuri)
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: pr. Alexander Schmemann
Colectie: Recomandari
Editura: Sophia
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-856-6
Pagini: 176
Traducere: pr. prof. dr. Vasile Gavrilă

Omul, preferându‑se pe sine, I‑a întors lui Dumnezeu spatele și a aflat moartea, deoarece nu există viață în afara lui Dumnezeu. Iar atunci când omul a transformat integritatea vieții în separare, păcat și singurătate, Dumnezeul‑Om, Iisus, a intrat în ținutul morții și a călcat în picioare moartea, „celor din morminte viață dăruindu‑le”. Aceasta este viața – sau, mai degrabă, Dumnezeu, Dătătorul de viață – pe care, în cele din urmă, o sărbătorim prin riturile funerare, în slujba înmormântării. Adevărata celebrare creștină a morții transformă pe vecie imnul funebru în cântarea plină de bucurie: „Aliluia” – cântarea celui care, dincolo de viața aceasta, dincolo de moartea aceasta, Îl vede pe Dumnezeu și numai pe El, al cărui suflet dorește și tânjește să intre în „curțile Domnului”, ale cărui inimă și trup s‑au bucurat în Dumnezeul Cel Viu. Așadar, în cartea de față ne vom îndrepta atenția tocmai către această celebrare a unui Dumnezeu Viu, din cadrul liturghiei înmormântării.
Alexander Schmemann

An aparitie 2022
Autori pr. Alexander Schmemann
Colectie Recomandari
Editura Sophia
Format 13x20 cm
ISBN 978-973-136-856-6
Pagini 176
Traducere pr. prof. dr. Vasile Gavrilă

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll