Instituții ecleziastice ortodoxe. Izvoare legislative bisericești și laice (sec. XVIII-XX) – volumul II

Mircea-Gheorghe Abrudan

Acest produs nu este momentan in stoc!

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
"
Publicarea celor doua volume de legislatie bisericeasca referitoare la Ortodoxia Romaneasca constituie momentul de implinire a obiectivelor asumate in urma cu multi ani. Acestea restituie pentru prima data, in mod unitar si in ordinea cronologica a emiterii lor, majortatea documentelor legislative ecleziastice si civile privind evolutia juridica si canonica a Bisericii Ortodoxo Romane din Transilvania, Banat, Bucovina, Ungaria, Moldova si Tara Romaneasca in  epoca moderna. Publicarea acestor texte era necesara pentru a facilita accesul specialistilor in istoria Bisericii, ai dreptului canonic si al teologilor la documentele legislative, unele dinre ele inca netraduse pana in prezent in limba romana, altele dispersate prin presa, prin organisme oficiale si prin diferite volume de documente. Speram ca apropierea centenarului Patriarhiei Romane si implinirea unui secol de la adoptarea primei legi si a celui dintai Statu de organizare a Bisericii Ortodoxe Romane sa consituie un motiv bun de revizitare a izvoarelor legislative bisericesti si laice pe care le reintroducem in circuitul istoriografic.
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2023
Autori: Mircea-Gheorghe Abrudan
Editura: Doxologia
Format: 14.5x23 cm
ISBN: 978-630-301-012-0
Pagini: 316

<div>Publicarea celor două volume de legislație bisericească referitoare la Ortodoxia Românească constituie momentul de împlinire a obiectivelor asumate în urmă cu mulți ani. Acestea restituie pentru prima dată, în mod unitar și în ordinea cronologică a emiterii lor, majortatea documentelor legislative ecleziastice și civile privind evoluția juridică și canonica a Bisericii Ortodoxo Române din Transilvania, Banat, Bucovina, Ungaria, Moldova și Țara Românească în&nbsp; epoca modernă. Publicarea acestor texte era necesară pentru a facilita accesul specialiștilor în istoria Bisericii, ai dreptului canonic și al teologilor la documentele legislative, unele dinre ele încă netraduse până în prezent în limba română, altele dispersate prin presă, prin organisme oficiale și prin diferite volume de documente. Sperăm că apropierea centenarului Patriarhiei Române și împlinirea unui secol de la adoptarea primei legi și a celui dintâi Statu de organizare a Bisericii Ortodoxe Române să consituie un motiv bun de revizitare a izvoarelor legislative bisericești și laice pe care le reintroducem în circuitul istoriografic.</div>

An aparitie 2023
Autori Mircea-Gheorghe Abrudan
Editura Doxologia
Format 14.5x23 cm
ISBN 978-630-301-012-0
Pagini 316

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll