Iisus Hristos pe drumul crucii. În creștinismul modern e loc pentru Iisus

protos. Nicodim Mandita

18 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"Iisus Hristos pe drumul crucii

Privind in largul lumii universale, facuta in zilele creatiei, din inceputul ei pana in prezent si in viitor in vecii vecilor, vedem
stralucind luminatorul Dumnezeiesc semn al Sfintei si de viata purtatoarei Cruci. Acest Dumnezeiesc semn este o bogatie mare si vesnica pentru cei ce il imbratiseaza cu intelepciune de sus si cu credinciosie. De acest mare si Dumnezeiesc semn s-au folosit tainic toti alesii lui Dumnezeu in legea Vechiului Testament.
Prin feluritele lui insemnari ei s-au imputernicit1, au blagoslovit (Fac. 48), au biruit pe vrajmasii lor2, au scapat de mania lui
Dumnezeu (Fac. 12), de otrava ucigatoare a serpilor, de ascutisul sabiei, si de alte felurite si grele nefericiri, primejdii si pierzari.
Desi in Vechiul Testament acest Dumnezeiesc semn al Sfintei Cruci era ignorat si socotit de majoritatea lumii, care zacea
in intuneric si in umbra mortii, numai un semn de terorizare, de torturari groaznice si de ucidere a celor cazuti sub pedeapsa legilor pentru vreo vinovatie, ori in dizgratia conducatorului sau a poporului; totusi, dupa crucificarea Domnului nostru Iisus Hristos, el devine un Semn de mare valoare si cinste, de mare sfintenie, imputernicire si indumnezeire la toata lumea credinciosilor.
Din vremea jertfirii Mielului lui Dumnezeu, pe Crucea de deasupra crestetului plesuv al Golgotei, Dumnezeiescul semn al Sfintei Cruci devine o arma puternica, biruitoare asupra duhurilor infernale si a slugilor lor cu chip omenesc, care ne vrajmasuiesc; devine un puternic tovaras al tuturor crestinilor (uneori chiar si al necrestinilor) in orice vreme si in orice loc de necaz, stramtorari si primejdii grele.
Lumea aceasta desarta, amagitoare si degraba trecatoare, in care nimenea nu e in siguranta, e o vale a durerilor si a plangerii. Ori incotro ne intoarcem privirile si urechea, adeseori vedem ori auzim: zbuciumari, gemete, oftari si vaiete, supinuri inabusite si necazuri adeseori coplesitoare. Bogatii se tanguiesc asupra saracilor si saracii asupra bogatilor. Slugile cartesc, suspina si ofteaza asupra stapanilor si stapanii asupra slugilor Nimeni nu e indestulat cu ceea ce are. Nici unul nu e multumit cu viata sa.
Adeseori saracii, slabii si necajitii sunt asupriti, mahniti, tulburati, terorizati si inabusiti de stapanii lor. Cei tari isi tem cojocul din clipa in clipa. Agonisita fiecaruia, multa, putina, e amenintata de felurite imprejurari sa fie faramitata, risipita, inghitita ori nimicita. Viata aceasta pamanteasca adeseori este drept o mare invaluita de viforul ispitelor, incat multi isi pierd cumpatul, multi se ametesc, multi se ineaca. Pentru a putea birui si stapani valurile marii vietii acesteia invaluite de atatea amarnice porniri vrajmase ne trebuie intelepciune de sus, avem absoluta trebuinta de Iisus Cel crucificat si de Dumnezeiescul Sau semn al Sfintei si de viata purtatoarei Cruci, spre a ne incuraja, inviora, intrema si lupta cu succes spre a iesi cu bine la liman.

Iisus Hristos pe drumul crucii"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2021
Autori: protos. Nicodim Mandita
Editura: Agapis
Format: 13x20 cm
Pagini: 216

Iisus Hristos pe drumul crucii

Privind în largul lumii universale, făcută în zilele creaţiei, din începutul ei până în prezent şi în viitor în vecii vecilor, vedem
strălucind luminătorul Dumnezeiesc semn al Sfintei şi de viaţă purtătoarei Cruci. Acest Dumnezeiesc semn este o bogăţie mare şi veşnică pentru cei ce îl îmbrăţişează cu înţelepciune de sus şi cu credincioşie. De acest mare şi Dumnezeiesc semn s-au folosit tainic toţi aleşii lui Dumnezeu în legea Vechiului Testament.
Prin feluritele lui însemnări ei s-au împuternicit1, au blagoslovit (Fac. 48), au biruit pe vrăjmaşii lor2, au scăpat de mânia lui
Dumnezeu (Fac. 12), de otrava ucigătoare a şerpilor, de ascuţişul sabiei, şi de alte felurite şi grele nefericiri, primejdii şi pierzări.
Deşi în Vechiul Testament acest Dumnezeiesc semn al Sfintei Cruci era ignorat şi socotit de majoritatea lumii, care zăcea
în întuneric şi în umbra morţii, numai un semn de terorizare, de torturări groaznice şi de ucidere a celor căzuţi sub pedeapsa legilor pentru vreo vinovăţie, ori în dizgrația conducătorului sau a poporului; totuşi, după crucificarea Domnului nostru Iisus Hristos, el devine un „Semn” de mare valoare şi cinste, de mare sfinţenie, împuternicire şi îndumnezeire la toată lumea credincioşilor.
Din vremea jertfirii Mielului lui Dumnezeu, pe Crucea de deasupra creştetului pleşuv al Golgotei, Dumnezeiescul semn al Sfintei Cruci devine o armă puternică, biruitoare asupra duhurilor infernale şi a slugilor lor cu chip omenesc, care ne vrăjmăşuiesc; devine un puternic tovarăş al tuturor creştinilor (uneori chiar şi al necreştinilor) în orice vreme şi în orice loc de necaz, strâmtorări şi primejdii grele.
Lumea aceasta deşartă, amăgitoare şi degrabă trecătoare, în care nimenea nu e în siguranţă, e o vale a durerilor şi a plângerii. Ori încotro ne întoarcem privirile şi urechea, adeseori vedem ori auzim: zbuciumări, gemete, oftări şi vaiete, supinuri înăbuşite şi necazuri adeseori copleşitoare. Bogaţii se tânguiesc asupra săracilor şi săracii asupra bogaţilor. Slugile cârtesc, suspină şi oftează asupra stăpânilor şi stăpânii asupra slugilor… Nimeni nu e îndestulat cu ceea ce are. Nici unul nu e mulţumit cu viaţa sa.
Adeseori săracii, slabii şi necăjiţii sunt asupriţi, mâhniţi, tulburaţi, terorizaţi şi înăbuşiţi de stăpânii lor. Cei tari îşi tem cojocul din clipă în clipă. Agonisita fiecăruia, multă, puţină, e ameninţată de felurite împrejurări să fie fărâmiţată, risipită, înghiţită ori nimicită. Viaţa aceasta pământească adeseori este drept o mare învăluită de viforul ispitelor, încât mulţi îşi pierd cumpătul, mulţi se ameţesc, mulţi se îneacă. Pentru a putea birui şi stăpâni valurile mării vieţii acesteia învăluite de atâtea amarnice porniri vrăjmaşe ne trebuie înţelepciune de sus, avem absolută trebuinţă de Iisus Cel crucificat şi de Dumnezeiescul Său semn al Sfintei şi de viaţă purtătoarei Cruci, spre a ne încuraja, înviora, întrema şi lupta cu succes spre a ieşi cu bine la liman.

Iisus Hristos pe drumul crucii

An aparitie 2021
Autori protos. Nicodim Mandita
Editura Agapis
Format 13x20 cm
Pagini 216

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll