Icoana Sfintei Treimi a cuviosului Andrei Rubliov sau «Celălalt Paraclet»

Gabriel Bunge

25 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"Format: 13 x 20 cm
202 pagini

Cuvant inainte si traducere diac. Ioan I Ica jr.

In acest volum, parintele ieromonah Gabriel Bunge ne ofera tulburatoarea poveste a celei mai faimoase icoane a Ortodoxiei: Troita cuviosului iconar Andrei Rubliov.
Uitat sau deformat in interpretarile moderne, secretul teologic si duhovnicesc al acestei icoane se dezvaluie la capatul unei palpitante analize iconograice, imnografice si liturgice. Pentru intaia data icoana este privita cu ochii unui monah ortodox rus de la inceputul secolului XV, parintele Gabriel refacand din interior experienta liturgic-duhovniceasca care a generat acest miracol ionograic unic. In sfarsit avem indelung-asteptata demonstratie a faimosului ""silogism"" formulat in plina invzie bolsevica a Europei da catre parintele-martir Pavel A. Florenski: ""Exista Troita lui Rubliov, deci exista Dumnezeu!""."
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
Autori: Gabriel Bunge
Editura: Deisis

Format: 13 x 20 cm
202 pagini

Cuvant inainte si traducere diac. Ioan I Ica jr.

In acest volum, parintele ieromonah Gabriel Bunge ne ofera tulburatoarea poveste a celei mai faimoase icoane a Ortodoxiei: Troita cuviosului iconar Andrei Rubliov.
Uitat sau deformat in interpretarile moderne, secretul teologic si duhovnicesc al acestei icoane se dezvaluie la capatul unei palpitante analize iconograice, imnografice si liturgice. Pentru intaia data icoana este privita cu ochii unui monah ortodox rus de la inceputul secolului XV, parintele Gabriel refacand din interior experienta liturgic-duhovniceasca care a generat acest miracol ionograic unic. In sfarsit avem indelung-asteptata demonstratie a faimosului "silogism" formulat in plina invzie bolsevica a Europei da catre parintele-martir Pavel A. Florenski: "Exista Troita lui Rubliov, deci exista Dumnezeu!".

Autori Gabriel Bunge
Editura Deisis

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll