Flavian. Spovedania unui trecător. vol. 4

Alexandru Torik

15 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"
Volumul parintelui Alexandru Torik abordeaza intr o maniera inedita Taina Spovedaniei, ajutandu ne s o intelegem pe temeiul poruncilor Vechiului Testament si al Fericirilor. Desi imbracata in forma unui scenariu de film, aceasta lucrare poate fi folosita ca un indreptar pentru spovedanie, in special de crestinii incepatori (si nu numai), care au nevoie sa si evalueze propria viata avand ca reper poruncile lui Dumnezeu.

***

Parinte, inteleg ca Dumnezeu, ca Tata al nostru, ne invata cum sa traim corect, iar daca noi nu L ascultam, ne pedepseste asa cum ne pedepsim noi copiii. 
Nu, dragul meu, tocmai asta e ideea: Dumnezeu nu pedepseste pe nimeni, adica nu provoaca nici cea mai mica suferinta sau durere nici macar celui mai neascultator copil . Durerea si suferinta sunt consecinte ale distrugerii sufletului prin pacat, la fel ca distrugerea trupului prin ranire sau boala. Dumnezeu este Iubire si numai Iubire, iar Iubirea nu provoaca nimicire, Iubirea este creatoare in esenta ei si poate faptui numai binele.
Parinte, ce ar trebui sa faca un om daca deja si a stricat viata cu pacate? Cum sa iasa din toate astea?
Ni se da o putere dumnezeiasca, harul Duhului Sfant, pentru a ne curata de pacate si a ne transforma sufletele in ceva nou si sfant! Aceasta putere lucreaza asupra celor nebotezati prin Taina Botezului, iar asupra celor botezati prin Taina Pocaintei, savarsita in timpul spovedaniei!
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2023
Autori: Alexandru Torik
Editura: Sophia
Format: 13x20 cm
ISBN: 978‑973‑136‑900‑6
Pagini: 128
Traducere: Diaconu, Eugen

<div>Volumul părintelui Alexandru Torik abordează într‑o manieră inedită Taina Spovedaniei, ajutându‑ne s‑o înțelegem pe temeiul poruncilor Vechiului Testament şi al Fericirilor. Deși îmbrăcată în forma unui scenariu de film, această lucrare poate fi folosită ca un îndreptar pentru spovedanie, în special de creştinii începători (şi nu numai), care au nevoie să‑și evalueze propria viaţă având ca reper poruncile lui Dumnezeu.<br><br>***<br><br>– Părinte, înțeleg că Dumnezeu, ca Tată al nostru, ne învață cum să trăim corect, iar dacă noi nu‑L ascultăm, ne pedepsește așa cum ne pedepsim noi copiii.&nbsp;<br>– Nu, dragul meu, tocmai asta e ideea: Dumnezeu nu pedepsește pe nimeni, adică nu provoacă nici cea mai mică suferință sau durere nici măcar celui mai „neascultător copil”. Durerea și suferința sunt consecințe ale distrugerii sufletului prin păcat, la fel ca distrugerea trupului prin rănire sau boală. Dumnezeu este Iubire și numai Iubire, iar Iubirea nu provoacă nimicire, Iubirea este creatoare în esența ei și poate făptui numai binele.<br>– Părinte, ce ar trebui să facă un om dacă deja și‑a „stricat” viața cu păcate? Cum să iasă din toate astea?<br>– Ni se dă o putere dumnezeiască, harul Duhului Sfânt, pentru a ne curăța de păcate și a ne transforma sufletele în ceva nou şi sfânt! Această putere lucrează asupra celor nebotezați prin Taina Botezului, iar asupra celor botezați prin Taina Pocăinţei, săvârşită în timpul spovedaniei!</div>

An aparitie 2023
Autori Alexandru Torik
Editura Sophia
Format 13x20 cm
ISBN 978‑973‑136‑900‑6
Pagini 128
Traducere Diaconu, Eugen

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll