Erezie și neoreligiozitate. Volumul 1

Gheorghe Istodor

Acest produs nu este momentan in stoc!

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
"
 In arealul religios de astazi, folosim termeni ce ne ajuta sa intelegem fundamentele si tainele credintei, pe de o parte, si, deopotriva, ne ajuta sa intelegem si alternativele la aceste fundamente religioase. Dreapta invatatura reprezinta prima conditie a unei religiozitati autentice si adevarate, fiind singura care poate sa-l aseze pe om in comuniune nemijlocita cu Creatorul sau. Alternativa la dreapta invatatura este reprezentata de ceea ce numim - cu terminologia specifica limbajului teologic consacrat - erezie sau secta, cele doua reprezentand, de fapt, una si aceeasi nociva realitate. Viata si mantuirea omului in postmodernitate este afectata de fenomenul numit secularizare, cu repercusiuni grave pentru intregul sistem axiologic crestin. Secularizarea, desacralizarea, sincretismul pseudo-religios si mai ales fenomenul descrestinarii fac ca intreaga marturie crestina sa fie afectata in fundamentul ei autentic-misionar si sa creeze confuzie la nivelul tainei credintei si, in egala masura, la nivelul propovaduirii acesteia. Asadar, nu mai putem vorbi de religiozitate adevarata, pe de o parte, si de erezie sau secta pe de alta parte, ci suntem obligati sa punem falsa religiozitate sub denumirea de neoreligiozitate (Autorul). 
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: Gheorghe Istodor
Editura: Reintregirea
Format: 15X20.5 cm
ISBN: 978-606-509-526-7
Pagini: 214

<div>&nbsp;În arealul religios de astăzi, folosim termeni ce ne ajută să înţelegem fundamentele şi tainele credinţei, pe de o parte, şi, deopotrivă, ne ajută să înţelegem şi alternativele la aceste fundamente religioase. Dreapta învăţătură reprezintă prima condiţie a unei religiozităţi autentice şi adevărate, fiind singura care poate să-l aşeze pe om în comuniune nemijlocită cu Creatorul său. Alternativa la dreapta învăţătură este reprezentată de ceea ce numim - cu terminologia specifică limbajului teologic consacrat - erezie sau sectă, cele două reprezentând, de fapt, una şi aceeaşi nocivă realitate. Viaţa şi mântuirea omului în postmodernitate este afectată de fenomenul numit secularizare, cu repercusiuni grave pentru întregul sistem axiologic creştin. Secularizarea, desacralizarea, sincretismul pseudo-religios şi mai ales fenomenul descreştinării fac ca întreaga mărturie creştină să fie afectată în fundamentul ei autentic-misionar şi să creeze confuzie la nivelul tainei credinţei şi, în egală măsură, la nivelul propovăduirii acesteia. Aşadar, nu mai putem vorbi de religiozitate adevărată, pe de o parte, şi de erezie sau sectă pe de altă parte, ci suntem obligaţi să punem falsa religiozitate sub denumirea de neoreligiozitate (Autorul).&nbsp;</div>

An aparitie 2022
Autori Gheorghe Istodor
Editura Reintregirea
Format 15X20.5 cm
ISBN 978-606-509-526-7
Pagini 214

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll