Despre credință și virtuți. Traduceri 33

Sfântul Ciprian al Cartaginei

59 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"
Fratilor, nu se cuvine sa tainuim adevarul, nici sa tacem cu privire la pricina caderii noastre. Dragostea oarba pentru avutii ii insala pe multi. Cei care s-au alipit de avutiile lor nu au fost pregatiti pentru a fugi [de prigoana]. Acelea au fost lanturi pentru cei ramasi, acelea au fost lanturile care le-au intarziat curajul si le-au slabit credinta, le-au intemnitat cugetul si le-au impietrit inima. Si asta ca sa-i dea prada sarpelui care se hraneste cu tarana.26 De aceea si Domnul, Invatatorul celor buni, ne face sa luam aminte la viitor: Daca voiesti , spune, sa fii desavarsit, du-te, vinde averea ta, da-o saracilor si vei avea comoara in cer; dupa aceea, vino si urmeaza-Mi. 27 Daca bogatii ar face acest lucru nu ar pieri din pricina bogatiilor. Daca si-ar pune comoara in ceruri, nu ar avea un vrajmas in casa, unul care ii va si ruina. Daca vor avea comoara in ceruri, acolo le vor fi si inima, si sufletul, si simtirea lor. Nu poate fi biruit de lume cine nu are nimic in lume de care sa poata fi biruit. Ar trebui sa Il urmeze pe Domnul, dezlegat de toate si liber, asemenea apostolilor si multora care s-au unit cu Hristos prin legaturi de nerupt, dupa ce si-au parasit bunurile si parintii.
Sfantul Ciprian al Cartaginei
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2023
Autori: Sfântul Ciprian al Cartaginei
Editura: Doxologia
Format: 16.5x23 cm
ISBN: 978-630-301-005-2
Pagini: 302
Traducere: Pîrvuloiu, Dionisie Constantin

<div>Fraților, nu se cuvine să tăinuim adevărul, nici să tăcem cu privire la pricina căderii noastre. Dragostea oarbă pentru avuții îi înșală pe mulți. Cei care s-au alipit de avuțiile lor nu au fost pregătiți pentru a fugi [de prigoană]. Acelea au fost lanțuri pentru cei rămași, acelea au fost lanțurile care le-au întârziat curajul și le-au slăbit credința, le-au întemnițat cugetul și le-au împietrit inima. Și asta ca să-i dea pradă șarpelui care se hrănește cu țărână.26 De aceea și Domnul, Învățătorul celor buni, ne face să luăm aminte la viitor: „Dacă voiești”, spune, „să fii desăvârșit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor și vei avea comoară în cer; după aceea, vino și urmează-Mi.”27 Dacă bogații ar face acest lucru nu ar pieri din pricina bogățiilor. Dacă și-ar pune comoara în ceruri, nu ar avea un vrăjmaș în casă, unul care îi va și ruina. Dacă vor avea comoara în ceruri, acolo le vor fi și inima, și sufletul, și simțirea lor. Nu poate fi biruit de lume cine nu are nimic în lume de care să poată fi biruit. Ar trebui să Îl urmeze pe Domnul, dezlegat de toate și liber, asemenea apostolilor și multora care s-au unit cu Hristos prin legături de nerupt, după ce și-au părăsit bunurile și părinții.</div><div>Sfântul Ciprian al Cartaginei</div>

An aparitie 2023
Autori Sfântul Ciprian al Cartaginei
Editura Doxologia
Format 16.5x23 cm
ISBN 978-630-301-005-2
Pagini 302
Traducere Pîrvuloiu, Dionisie Constantin

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll