Cuvioasa Parascheva. O cruce în pustie

Ljiljana Habjanović Đurović

25 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

Va oferim in fiecare zi o carte la pret promotional.
Oferta este valabila intre orele 0-24.
"

Un roman despre viata cuvioasei Parascheva, o mare nevoitoare a perioadei bizantine, cunoscuta drept Sfanta Balcanilor .

Cum poate ajunge un suflet la Dumnezeu? Pana unde poate merge calatoria sa si unde se va opri, dupa ce va invinge orice opreliste care amana intalnirea cu El, adaparea din dragostea ce ostoire nu cunoaste a lui Dumnezeu?
Calatoria tinerei Parascheva spre Dumnezeu incepe in locurile natale, carora le urmeaza Tarigradul si pelerinajul la Locurile Sfinte, unde nevointa pustniceasca, sub calauzirea lui Ioan Bo te zatorul si a Mariei Egipteanca, a preschimbat o pe Parascheva (Petkana, Sfanta Vineri) intr una dintre cele mai iubite sfinte panortodoxe, pentru ca apoi si sfintele sale moaste sa devina loc de pelerinaj de o importanta covarsitoare pentru evolutia istorica a Balcanilor, fie ca amintim de Tarnovo sau Belgrad, fie ca ne gandim la Tarigrad sau la Iasii Moldovei.

* * *

Mi se parea ca raul Iordanului trece prin mine. Ca spala malul adunat in sufletul meu. Ca ma spala pe dinauntru. si ca, odata iesita din rau, nu voi mai fi aceeasi. Iar cand in mana mi a ajuns pietricica, rotunda si albastra ca o bucatica rupta din cer, am fost sigura ca El mi a trimis o. M am uitat in sus, deasupra mea, spre El, sa I multumesc, asa cum si El se va fi uitat spre a vedea calea Tatalui. Am inceput sa plang miscata de atata dragoste si am simtit cum inima mi se umple de pace.

"
(3.77) | (13 reviewuri)
Detalii despre produs:
An aparitie: 2020
Autori: Ljiljana Habjanović Đurović
Colectie: Recomandari
Editura: Sophia
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-764-4
Pagini: 288
Traducere: dr. Liubiţa Raichici

Un roman despre viața cuvioasei Parascheva, o mare nevoitoare a perioadei bizantine, cunoscută drept „Sfânta Balcanilor”.

Cum poate ajunge un suflet la Dumnezeu? Până unde poate merge călătoria sa și unde se va opri, după ce va învinge orice opreliște care amână întâlnirea cu El, adăparea din dragostea – ce ostoire nu cunoaște – a lui Dumnezeu?
Călătoria tinerei Parascheva spre Dumnezeu începe în locurile natale, cărora le urmează Țarigradul și pelerinajul la Locurile Sfinte, unde nevoința pustnicească, sub călăuzirea lui Ioan Bo­te­­zătorul și a Mariei Egipteanca, a preschimbat‑o pe Parascheva (Petkana, Sfânta Vineri) într‑una dintre cele mai iubite sfinte panortodoxe, pentru ca apoi și sfintele sale moaște să devină loc de pelerinaj de o importanță covârșitoare pentru evoluția istorică a Balcanilor, fie că amintim de Târnovo sau Belgrad, fie că ne gândim la Țarigrad sau la Iașii Moldovei.

* * *

„Mi se părea că râul Iordanului trece prin mine. Că spală mâlul adunat în sufletul meu. Că mă spală pe dinăuntru. Şi că, odată ieşită din râu, nu voi mai fi aceeaşi. Iar când în mână mi‑a ajuns pietricica, rotundă şi albastră ca o bucăţică ruptă din cer, am fost sigură că El mi‑a trimis‑o. M‑am uitat în sus, deasupra mea, spre El, să‑I mulţumesc, aşa cum și El se va fi uitat spre a vedea calea Tatălui. Am început să plâng mişcată de atâta dragoste şi am simţit cum inima mi se umple de pace.”

An aparitie 2020
Autori Ljiljana Habjanović Đurović
Colectie Recomandari
Editura Sophia
Format 13x20 cm
ISBN 978-973-136-764-4
Pagini 288
Traducere dr. Liubiţa Raichici

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll