Cuvinte și îndemnuri

sf. Arsenie Capadocianul

16 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"Traind in cuviosie si sfintenie, Sfantul Arsenie Capadocianul si a jertfit linistea vietuirii monahale pentru a veni mai intai la Farasa, unde mai bine de 50 de ani a sfintit, invatat si intarit in credinta poporul ortodox din acele locuri, ca, mai apoi, desi la varsta inaintata (avea 80 de ani), sa l calauzeasca, asemenea unui alt Moise, pe calea pribegiei, spre taramurile unei alte patrii, de unde, la 24 noiembrie 1924, avea sa se mute la Domnul.
La interventia sa minunata, nu doar Cuviosul Paisie, originar din aceleasi locuri cu Sfantul Arsenie si botezat chiar de el acolo, i a alcatuit spre sfarsitul secolului trecut biografia, ci si cel ce a trudit la aparitia cartii de fata a izbutit, aproape dupa un secol, sa descopere unul dintre manuscrisele, in dialectul farasiot, ale Sfantului Arsenie, despre care Cuviosul Paisie nu aflase decat ca in vremurile pribegiei fusesera facute bucati si impartite celor bolnavi spre a avea parte de ocrotirea Sfantului.
Potrivit profetiei Sfantului, manuscrisul nu s a pierdut, ci a devenit o carte, care, dupa cuvantul sau, va fi citita de multa lume , aducand sanatate, bunastare si iertare .

* * *
Da, copilul meu, te sfatuiesc sa fii cu multa luare-aminte
la aceasta carte, sa i dai ascultare;
sa n o rupi, sa n o pierzi. S o citesti numaidecat,
si in duminici, si in zile de sarbatoare.
Citeste o, n o strica, caci cel ce o va citi sau asculta
ajutorul si binecuvantarea mea va avea.
Sfantul Arsenie Capadocianul"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: sf. Arsenie Capadocianul
Colectie: Recomandari
Editura: Sophia
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-850-4
Pagini: 144
Traducere: pr. Gabriel Mândrilă

Trăind în cuvioșie și sfințenie, Sfântul Arsenie Capadocianul și‑a jertfit liniștea viețuirii monahale pentru a veni mai întâi la Fárasa, unde mai bine de 50 de ani a sfințit, învățat și întărit în credință poporul ortodox din acele locuri, ca, mai apoi, deși la vârstă înaintată (avea 80 de ani), să‑l călăuzească, asemenea unui alt Moise, pe calea pribegiei, spre tărâmurile unei alte patrii, de unde, la 24 noiembrie 1924, avea să se mute la Domnul.
La intervenția sa minunată, nu doar Cuviosul Paisie, originar din aceleași locuri cu Sfântul Arsenie și botezat chiar de el acolo, i‑a alcătuit spre sfârșitul secolului trecut biografia, ci și cel ce a trudit la apariția cărții de față a izbutit, aproape după un secol, să descopere unul dintre manuscrisele, în dialectul farasiót, ale Sfântului Arsenie, despre care Cuviosul Paisie nu aflase decât că în vremurile pribegiei fuseseră făcute bucăți și împărțite celor bolnavi spre a avea parte de ocrotirea Sfântului.
Potrivit profeției Sfântului, manuscrisul nu s‑a pierdut, ci a devenit o carte, care, după cuvântul său, „va fi citită de multă lume”, aducând „sănătate, bunăstare și iertare”.

* * *
„Da, copilul meu, te sfătuiesc să fii cu multă luare-aminte
la această carte, să‑i dai ascultare;
să n‑o rupi, să n‑o pierzi. S‑o citești numaidecât,
și în duminici, și în zile de sărbătoare.
Citește‑o, n‑o strica, căci cel ce o va citi sau asculta
ajutorul și binecuvântarea mea va avea.”
Sfântul Arsenie Capadocianul

An aparitie 2022
Autori sf. Arsenie Capadocianul
Colectie Recomandari
Editura Sophia
Format 13x20 cm
ISBN 978-973-136-850-4
Pagini 144
Traducere pr. Gabriel Mândrilă

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll