Cuvântări la ceas de priveghere

Calinic

31 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"
Starea de priveghere in teologia ortodoxa este considerata fundamentala pentru mantuire, deoarece fara linistirea mintii si a sufletului nu poti ajunge la pace, curatare si iluminare. In ceasul de priveghere regasim parte din rabdarea noastra pe care o risipim in timpul zilei, ca la final sa ne aflam cu un pas mai aproape de Dumnezeu prin urcusul nostru duhovnicesc.
     Slujirea liturgica in Biserica noastra n-a fost nicicand despartita de slujirea cuvantului; de aceea, si nevoia de carte de predica este permanenta, spune in prefata cartii parintele doctor Matei Coruga. Volumul Cuvantari la ceas de priveghere, semnat de Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, este mult mai mult decat o carte de predica. Este o lucrare care te invita la un moment de priveghere ca, avand mintea asezata in inima, sa te adancesti in spiritualitatea ortodoxa.
     Cuprinsul volumului ne ghideaza spre a descoperi informatii care sa ne fie sprijin in credinta ortodoxa, in timp ce ne putem imbogati cu importante referiri din cultura romana si istoria poporului nostru si a vietii bisericesti. Subiectele de reflexie pe care le regasim in carte: Sfanta Treime, Despre Maica Domnului, Despre Evanghelie si evanghelisti, Despre ingeri, Despre sfinti, Despre proroci, Despre apostoli si ucenici, Despre mucenici si marturisitori, Despre ierarhi, Despre cuviosi monahi si manastiri, Despre sfintii doctori fara de arginti, Sfantul Apostol Andrei, crestinatorul Romaniei, Despre sfintii imparati bizantini, Despre sfintii voievozi romani, Despre sfintii inchisorilor, Icoanele imagini vazute ale Nevazutului, Calea de dincolo de moarte, Despre Fericiri si Rugaciunea Tatal nostru, ne arata, prin asezarea lor, si o anumita randuiala pe care ar trebui sa o adoptam in privegherea noastra, toate incepand cu gandul la Dumnezeu Cel in Treime si incheindu-se cu gandul la fericirea noastra, la cele noua cai de a o atinge si la Rugaciunea de la care pleaca toate rugaciunile noastre.
     Doar o rugaciune sincera, in care cererile noastre sa fie aratate lui Dumnezeu (Filipeni 4, 6), cand totul este gol si descoperit inaintea ochilor Aceluia in fata Caruia noi vom da socoteala (Evrei 4, 13), ne va uni cu Dumnezeu, spune Inaltpreasfintitul Parinte Calinic in cuvantul sau privind rugaciunea Tatal nostru. Asemenea putem spune ca doar prin lectura cu inima sincera, cand in ceas de priveghere stam cu sufletul deschis pentru a putea primi cuvant de invatatura, ne putem intalni cu Dumnezeu, odihnindu-ne mintea si trupul.
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
Autori: Calinic
Editura: Crimca
ISBN: 978-606-734-132-4

<div>Starea de priveghere în teologia ortodoxă este considerată fundamentală pentru mântuire, deoarece fără liniștirea minții și a sufletului nu poți ajunge la pace, curățare și iluminare. În ceasul de priveghere regăsim parte din răbdarea noastră pe care o risipim în timpul zilei, ca la final să ne aflăm cu un pas mai aproape de Dumnezeu prin urcușul nostru duhovnicesc.</div><div>&nbsp; &nbsp; &nbsp;„Slujirea liturgică în Biserica noastră n-a fost nicicând despărțită de slujirea cuvântului; de aceea, și nevoia de carte de predică este permanentă”, spune în prefața cărții părintele doctor Matei Corugă. Volumul <em>Cuvântări la ceas de priveghere</em>, semnat de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, este mult mai mult decât o carte de predică. Este o lucrare care te invită la un moment de priveghere ca, având mintea așezată în inimă, să te adâncești în spiritualitatea ortodoxă.</div><div>&nbsp; &nbsp; &nbsp;Cuprinsul volumului ne ghidează spre a descoperi informații care să ne fie sprijin în credința ortodoxă, în timp ce ne putem îmbogăți cu importante referiri din cultura română și istoria poporului nostru și a vieții bisericești. Subiectele de reflexie pe care le regăsim în carte: Sfânta Treime, Despre Maica Domnului, Despre Evanghelie și evangheliști, Despre îngeri, Despre sfinți, Despre proroci, Despre apostoli și ucenici, Despre mucenici și mărturisitori, Despre ierarhi, Despre cuvioși monahi și mănăstiri, Despre sfinții doctori fără de arginți, Sfântul Apostol Andrei, creștinătorul României, Despre sfinții împărați bizantini, Despre sfinții voievozi români, Despre sfinții închisorilor, Icoanele – imagini văzute ale Nevăzutului, Calea de dincolo de moarte, Despre Fericiri și Rugăciunea „Tatăl nostru”, ne arată, prin așezarea lor, și o anumită rânduială pe care ar trebui să o adoptăm în privegherea noastră, toate începând cu gândul la Dumnezeu Cel în Treime și încheindu-se cu gândul la fericirea noastră, la cele nouă căi de a o atinge și la Rugăciunea de la care pleacă toate rugăciunile noastre.</div><div>&nbsp; &nbsp; &nbsp;„Doar o rugăciune sinceră, în care cererile noastre «să fie arătate lui Dumnezeu» (<em>Filipeni </em>4, 6), când totul este gol și descoperit înaintea ochilor Aceluia în fața Căruia noi vom da socoteală (<em>Evrei </em>4, 13), ne va uni cu Dumnezeu”, spune Înaltpreasfințitul Părinte Calinic în cuvântul său privind rugăciunea „Tatăl nostru”. Asemenea putem spune că doar prin lectură cu inimă sinceră, când în ceas de priveghere stăm cu sufletul deschis pentru a putea primi cuvânt de învățătură, ne putem întâlni cu Dumnezeu, odihnindu-ne mintea și trupul.</div>

Autori Calinic
Editura Crimca
ISBN 978-606-734-132-4

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll