Colivadul

Stylianos D. Pogiatzis

20 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"
Pe urmele Rugaciunii lui Iisus, din pustia Nitriei a Egiptului in Sfantul Munte si pe insulele  Solovatului din Marea Alba.
Desi este mirean, nu sovaie sa se caracterizeze pe sine cu insusiri pe care unii le considera potrivite doar pentru preoti si monahi. Este un isihast si colivad filocalic. Fireste, nu in fapta, pentru ca este personificarea pacatului, ci in crezurile si in dorintele lui sufletesti.
Filocalic, pentru ca spiritul si litera Filocaliei Parintilor Niptici ii fac sufletul sa tresalte. Isihast, pentru ca invatatura Sfantului Grigorie Palama despre experienta omeneasca a Luminii necreate a dat sens cautarilor lui. Adica, dupa cum scrie Sfantul Siluan Athonitul in capitolul Despre pace, una e sa crezi in existenta lui Dumnezeu, si alta sa-L cunosti pe Dumnezeu intru Duhul Sfant. Vrea sa creada ca este si colivad, fiindca nu accepta nicio concesie in fata adevarului si a Traditiei Bisericii.
CUPRISN
Colivadul
Ierusalim
Pustia Nitriei
Sfantul Munte
Capadocia. Constantinopol
Sfantul Facator de minuni Nectarie de Pentapole - Despre iubirea dumnezeiasca
Sfanta Manastire Sinai
Romania
Rusia
Kievul si Lavra Pesterilor
Pocainta si spovedanie. Manastirea Stavrovouni
Serbia
Puterea Sfanta
Inapoi in timp
Primii pasi
Salonul 44
Spitalul
Ispita. Sa stam bine
Despre iluminarea dumnezeiasca. Spitalul
Regina
Sfantul Siluan Athonitul si o vizita de praznicul lui
Sfantul Eftimie cel Nou, luminatorul Georgiei
Tesalonic. Sfantul Grigorie Palama
Calugar in lume
Duhovnicul
Pacatul
Secularizarea
Iubire deosebita pentru sfinti
Intrarea la manastire
Sfanta Pronie. Arhondaricul
La arhondaric
Invataturile Parintelui la manastire
Ascultarea de la clinica
Inmormantarea
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: Stylianos D. Pogiatzis
Editura: Egumenita
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-483-7
Pagini: 280

<div>Pe urmele „Rugăciunii lui Iisus”, din pustia Nitriei a Egiptului în Sfântul Munte și pe insulele&nbsp; Solovățului din Marea Albă.</div><div>Deși este mirean, nu șovăie să se caracterizeze pe sine cu însușiri pe care unii le consideră potrivite doar pentru preoți și monahi. Este un isihast și colivad filocalic. Firește, nu în faptă, pentru că este personificarea păcatului, ci în crezurile și în dorințele lui sufletești.</div><div>Filocalic, pentru că spiritul și litera <em>Filocaliei Părinților Niptici</em> îi fac sufletul să tresalte. Isihast, pentru că învățătura Sfântului Grigorie Palama despre experiența omenească a Luminii necreate a dat sens căutărilor lui. Adică, după cum scrie Sfântul Siluan Athonitul în capitolul „Despre pace”, una e să crezi în existența lui Dumnezeu, și alta să-L cunoști pe Dumnezeu întru Duhul Sfânt. Vrea să creadă că este și colivad, fiindcă nu acceptă nicio concesie în fața adevărului și a Tradiției Bisericii.</div><div>CUPRISN</div><div>Colivadul</div><div>Ierusalim</div><div>Pustia Nitriei</div><div>Sfântul Munte</div><div>Capadocia. Constantinopol</div><div>Sfântul Făcător de minuni Nectarie de Pentapole - <em>Despre iubirea dumnezeiască</em></div><div>Sfânta Mănăstire Sinai</div><div>România</div><div>Rusia</div><div>Kievul și Lavra Peșterilor</div><div>Pocăință și spovedanie. Mănăstirea Stavrovouni</div><div>Serbia</div><div>Puterea Sfântă</div><div>Înapoi în timp</div><div>Primii pași</div><div>Salonul 44</div><div>Spitalul</div><div>Ispita. „Să stăm bine”</div><div>Despre iluminarea dumnezeiască. Spitalul</div><div>Regina</div><div>Sfântul Siluan Athonitul și o vizită de praznicul lui</div><div>Sfântul Eftimie cel Nou, luminătorul Georgiei</div><div>Tesalonic. Sfântul Grigorie Palama</div><div>Călugăr în lume</div><div>Duhovnicul</div><div>Păcatul</div><div>Secularizarea</div><div>Iubire deosebită pentru sfinți</div><div>Intrarea la mănăstire</div><div>Sfânta Pronie. Arhondaricul</div><div>La arhondaric</div><div>Învățăturile Părintelui la mănăstire</div><div>Ascultarea de la clinică</div><div>Înmormântarea</div>

An aparitie 2022
Autori Stylianos D. Pogiatzis
Editura Egumenita
Format 13x20 cm
ISBN 978-606-550-483-7
Pagini 280

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll