Cele zece porunci explicate pe înţelesul tuturor. Porunca a X-a

protos. Nicodim Mandita

15 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"""In aceasta a zecea porunca a Decalogului, Dumnezeu a hotarat nici sa nu poftim ceva din bunatatile trecatoare ale aproapelui nostru, zicand: <>. Primele patru porunci ale Decalogului invata datoriile cele catre Dumnezeu si erau scrise in tabla cea dintai, precum zice la Marturisirea Ortodoxa; iar cele sase dupa dansele, invata datoriile cele catre aproapele si erau scrise intru a doua tabla. Pentru aceasta si Domnul, in dragostea cea catre Dumnezeu si in cea catre aproapele, a incheiat in Evanghelie pe cele zece porunci si pentru aceasta a si zis: <> (adica din cele zece porunci). si dintr-aceste sase porunci, primele cinci, care invatau datoriile cele catre aproapele, opresc pe om numai de la cuvintele cele dinafara si lucruri ale pacatului; iar aceasta porunca il opreste si de la insasi pofta cea rea dinauntru a sufletului, adica il opreste sa nu pofteasca nicidecum pacatul, nici in inima lui; adica pofta lui este pricina si radacina tuturor cuvintelor si lucrurilor celor dinafara. Pentru aceasta si Domnul zice relativ la aceasta pofta: <> (Mt. 5,28).

(Protos. Nicodim Mandita)"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2015
Autori: protos. Nicodim Mandita
Editura: Agapis
Format: 14.5x20 cm
ISBN: 978-973-8440-91-3
Pagini: 224

"În această a zecea poruncă a Decalogului, Dumnezeu a hotărât nici să nu poftim ceva din bunătăţile trecătoare ale aproapelui nostru, zicând: <>. Primele patru porunci ale Decalogului învaţă datoriile cele către Dumnezeu şi erau scrise în tabla cea dintâi, precum zice la Mărturisirea Ortodoxă; iar cele şase după dânsele, învaţă datoriile cele către aproapele şi erau scrise întru a doua tablă. Pentru aceasta şi Domnul, în dragostea cea către Dumnezeu şi în cea către aproapele, a încheiat în Evanghelie pe cele zece porunci şi pentru aceasta a şi zis: <> (adică din cele zece porunci). Şi dintr-aceste şase porunci, primele cinci, care învăţau datoriile cele către aproapele, opresc pe om numai de la cuvintele cele dinafară şi lucruri ale păcatului; iar această poruncă îl opreşte şi de la însăşi pofta cea rea dinăuntru a sufletului, adică îl opreşte să nu poftească nicidecum păcatul, nici în inima lui; adică pofta lui este pricina şi rădăcina tuturor cuvintelor şi lucrurilor celor dinafară. Pentru aceasta şi Domnul zice relativ la această poftă: <> (Mt. 5,28).

(Protos. Nicodim Măndiţă)

An aparitie 2015
Autori protos. Nicodim Mandita
Editura Agapis
Format 14.5x20 cm
ISBN 978-973-8440-91-3
Pagini 224

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll