Cele zece porunci explicate pe înţelesul tuturor. Porunca a IX-a    

protos. Nicodim Mandita

19 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"""Dumnezeu Creatorul, mult Milostivul purtator de grija a mantuirii noastre, vrand a ne curati de zgura, rugina si netrebniciile tuturor desertaciunilor care pustiesc inimile crestinilor de zestrea bogatiilor Divine, hotaraste in porunca a IX-a sa ne parasim de orice strambaturi ale gandului, cuvantului, activitatii noastre zilnice , zicand hotarator: Sa nu marturisim stramb asupra aproapelui tau.
La aceasta porunca gresesc: aceia care marturisesc stramb si cu nedreptate, ca sa pagubeasca, sau sa faca rau fratelui lor; cei ce au pareri si presupusuri asupra fratelui lor (ca minciuni sunt si acestea ale mintii); cei ce rad de slutirile cele firesti ale mintii, sau ale glasului, sau ale fetei sau ale celorlalte membre ale trupului aproapelui, fiindca nu este el pricina acestor slutiri; si judecatorii cei ce fac judecata nedreapta sau pentru ca nu cerceteaza bine lucrul. La aceasta inca greseste, de a sfatuit cineva, sau a indemnat pe altul cu invrajbiri nedrepte de a lua vreo dregatorie; de a putut sa opreasca invinuirile si marturiile cele mincinoase si nu a voit; de poarta cuvinte si vesti despre vatamarea aproapelui; de a osandit, sau a clevetit, sau a ascultat cu placere pe altii clevetind, sau a laudat pe clevetitor, sau s-a lingusit si cu nedreptate a laudat pe altcineva. (Ies. 20, 16)

(Protos. Nicodim Mandita)"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2015
Autori: protos. Nicodim Mandita
Editura: Agapis
Format: 13 x 20 cm
ISBN: 978-973-8440-91-3
Pagini: 224

"Dumnezeu Creatorul, mult Milostivul purtător de grijă a mântuirii noastre, vrând a ne curăţi de zgura, rugina şi netrebniciile tuturor deşertăciunilor care pustiesc inimile creştinilor de zestrea bogăţiilor Divine, hotărăşte în porunca a IX-a să ne părăsim de orice strâmbături ale gândului, cuvântului, activităţii noastre zilnice , zicând hotărâtor: Să nu mărturisim strâmb asupra aproapelui tău.
La această poruncă greşesc: aceia care mărturisesc strâmb şi cu nedreptate, ca să păgubească, sau să facă rău fratelui lor; cei ce au păreri şi presupusuri asupra fratelui lor (că minciuni sunt şi acestea ale minţii); cei ce râd de sluţirile cele fireşti ale minţii, sau ale glasului, sau ale feţei sau ale celorlalte membre ale trupului aproapelui, fiindcă nu este el pricina acestor sluţiri; şi judecătorii cei ce fac judecată nedreaptă sau pentru că nu cercetează bine lucrul. La aceasta încă greşeşte, de a sfătuit cineva, sau a îndemnat pe altul cu învrăjbiri nedrepte de a lua vreo dregătorie; de a putut să oprească învinuirile şi mărturiile cele mincinoase şi nu a voit; de poartă cuvinte şi veşti despre vătămarea aproapelui; de a osândit, sau a clevetit, sau a ascultat cu plăcere pe alţii clevetind, sau a lăudat pe clevetitor, sau s-a linguşit şi cu nedreptate a lăudat pe altcineva. (Ieş. 20, 16)

(Protos. Nicodim Măndiţă)

An aparitie 2015
Autori protos. Nicodim Mandita
Editura Agapis
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-973-8440-91-3
Pagini 224

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll