Cele zece porunci explicate pe înţelesul tuturor. Porunca a VIII-a   

protos. Nicodim Mandita

19 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"""Dumnezeu prin porunca a VIII-a a Decalogului, a hotarat fiecarui om a nu rapi nimic din avutul aproapelui sau, zicand: <>. La aceasta porunca gresesc: Toti cat sunt furi aratati precum sunt talharii, rapitorii si cei ce iau cu sila; cati sunt furi amagitori, precum sunt negutatorii si toti cei ce se silesc sa amageasca pe altul, vanzand cu masuri viclene si facand alte mii de mestesuguri si de minciuni, pentru aceasta Domnul, furi si talhari a numit pe negutatori, zicand: <>. (Mt. 21, 18, precum sunt cei ce iau dobanda. Aceasta porunca se calca prin iubirea de argint, impreuna cu patimile si pacatele care se nasc din iubirea de argint. Inca greseste la aceasta si de va cumpara cineva lucru de furat, stiindu-l, ca sa-l ia mai cu putin decat se plateste de drept; de a dat bani falsi in loc de buni, sau pe cei ce sunt cu lipsa in loc de plini; de nu a lucrat lucratorul precum se cuvenea, sau a lucrat rau si totusi si-a luat plata sa; de nu a platit cineva celor ce i-ai slujit; de a gasit ceva si a ascuns, fara de a cerceta cine a pierdut; de nu a respectat invoiala ce a facut; de s-a lenevit de lucrurile peste care a fost mai mare si administrator; al sarmanilor, al vaduvelor, al Bisericilor, al scolilor sau al tovarasilor; de a dat lucruri judecatorului ca sa judece nedrept, sau el a luat ca sa judece etc.""

(Protos. Nicodim Mandita)"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2015
Autori: protos. Nicodim Mandita
Editura: Agapis
Format: 14.5X20 cm
ISBN: 978-973-8440-1-3
Pagini: 224

"Dumnezeu prin porunca a VIII-a a Decalogului, a hotărât fiecărui om a nu răpi nimic din avutul aproapelui său, zicând: <>. La această poruncă greşesc: Toţi cât sunt furi arătaţi precum sunt tâlharii, răpitorii şi cei ce iau cu sila; câţi sunt furi amăgitori, precum sunt neguţătorii şi toţi cei ce se silesc să amăgească pe altul, vânzând cu măsuri viclene şi făcând alte mii de meşteşuguri şi de minciuni, pentru aceasta Domnul, furi şi tâlhari a numit pe neguţători, zicând: <>. (Mt. 21, 18, precum sunt cei ce iau dobândă. Această poruncă se calcă prin iubirea de argint, împreună cu patimile şi păcatele care se nasc din iubirea de argint. Încă greşeşte la aceasta şi de va cumpăra cineva lucru de furat, ştiindu-l, ca să-l ia mai cu puţin decât se plăteşte de drept; de a dat bani falşi în loc de buni, sau pe cei ce sunt cu lipsă în loc de plini; de nu a lucrat lucrătorul precum se cuvenea, sau a lucrat rău şi totuşi şi-a luat plata sa; de nu a plătit cineva celor ce i-ai slujit; de a găsit ceva şi a ascuns, fără de a cerceta cine a pierdut; de nu a respectat învoiala ce a făcut; de s-a lenevit de lucrurile peste care a fost mai mare şi administrator; al sărmanilor, al văduvelor, al Bisericilor, al şcolilor sau al tovarăşilor; de a dat lucruri judecătorului ca să judece nedrept, sau el a luat ca să judece etc."

(Protos. Nicodim Măndiţă)

An aparitie 2015
Autori protos. Nicodim Mandita
Editura Agapis
Format 14.5X20 cm
ISBN 978-973-8440-1-3
Pagini 224

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll