Cele Șapte Sinoade Ecumenice ale Bisericii Ortodoxe

Florin Duțu

25 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"
Cartea Cele Sapte Sinoade Ecumenice ale Bisericii Ortodoxe se adreseaza tuturor crestinilor romani ortodocsi din tara si din diaspora, precum si celor de alte confesiuni sau alte religii care doresc sa cunoasca temeliile Ortodoxiei.
Biserica Ortodoxa este numita Biserica celor Sapte Sinoade Ecumenice.
Cele Sapte Sinoade Ecumenice au definit invatatura crestina despre Sfanta Treime si Inomenirea lui Hristos (care poate fi reprezentat in icoane) si au combatut ereziile: Sinodul I Ecumenic (Niceea, 325); Sinodul al II-lea Ecumenic (Constantinopol, 381); Sinodul al III-lea Ecumenic (Efes, 431); Sinodul al IV-lea Ecumenic (Calcedon, 451); Sinodul al V-lea Ecumenic (Constantinopol, 553); Sinodul al VI-lea Ecumenic (Constantinopol, 680/681); Sinodul al VII-lea (Niceea, 787).
Ortodoxia nu e nationala, cum isi imagineaza unii. Ea e credinta cu adevarat universala, descoperita noua prin Iisus Hristos pentru toate neamurile pamantului. Diferentele vazute in organismul ei spiritual, care e universal sau ecumenic, nu constau din dogma, care e una si aceeasi pentru toata lumea, ci in elementul uman, care o imbratiseaza. Diferentele sunt deci de ordin administrativ, determinate local de neamurile intrate in comunitatea de credinta. Peste deosebirile nationale si cu respectul lor, ortodocsii de pretutindeni sunt una in fratia spirituala [...] In vechea noastra politica voievodala, sentimentul ecumenic a fost un element determinant si o stea calauzitoare.

Academicianul Nichifor CRAINIC, Sentimentul ecumenic
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: Florin Duțu
Editura: Floare Alba de Colt
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-9038-15-4
Pagini: 160

<div>Cartea „Cele Șapte Sinoade Ecumenice ale Bisericii Ortodoxe” se adresează tuturor creștinilor români ortodocși din țară și din diaspora, precum și celor de alte confesiuni sau alte religii care doresc să cunoască temeliile Ortodoxiei.<br>Biserica Ortodoxă este numită Biserica celor Șapte Sinoade Ecumenice.<br>Cele Șapte Sinoade Ecumenice au definit învățătura creștină despre Sfânta Treime și Înomenirea lui Hristos (care poate fi reprezentat în icoane) și au combătut ereziile: Sinodul I Ecumenic (Niceea, 325); Sinodul al II-lea Ecumenic (Constantinopol, 381); Sinodul al III-lea Ecumenic (Efes, 431); Sinodul al IV-lea Ecumenic (Calcedon, 451); Sinodul al V-lea Ecumenic (Constantinopol, 553); Sinodul al VI-lea Ecumenic (Constantinopol, 680/681); Sinodul al VII-lea (Niceea, 787).<br>„Ortodoxia nu e națională, cum își imaginează unii. Ea e credința cu adevărat universală, descoperită nouă prin Iisus Hristos pentru toate neamurile pământului. Diferențele văzute în organismul ei spiritual, care e universal sau ecumenic, nu constau din dogmă, care e una și aceeași pentru toată lumea, ci în elementul uman, care o îmbrățișează. Diferențele sunt deci de ordin administrativ, determinate local de neamurile intrate în comunitatea de credință. Peste deosebirile naționale și cu respectul lor, ortodocșii de pretutindeni sunt una în frăția spirituală [...] În vechea noastră politică voievodală, sentimentul ecumenic a fost un element determinant și o stea călăuzitoare.”<br><br>Academicianul Nichifor CRAINIC, Sentimentul ecumenic</div>

An aparitie 2022
Autori Florin Duțu
Editura Floare Alba de Colt
Format 13x20 cm
ISBN 978-606-9038-15-4
Pagini 160

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll