Cavaler de duminică. O poveste despre curaj și demnitate

Olga De Pitray

25 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"
Dupa roadele lor ii veti cunoaste caci orice pom bun face roade bune /Mt. 7, 16-17/ si orice manifestare a binelui va atrage dupa sine binele. Despre acest bine si frumos de care avem nevoie mai mult ca oricand in vietile noastre, ne vorbeste atat de limpede cartea de fata.

Desfasurand firul povestii lui Roland, fiu al unui pictor talentat si mostenind el insusi darul si maiestria parintelui sau, autoarea Olga de Pitray, ultimul copil al celebrei Contese de Segur, ne invaluie subtil, punandu-ne in situatia de a reflecta la propria noastra verticalitate, la curajul si demnitatea pe care le (mai) avem, oare, ascunse sub carapacea egoismului, a materialismului si a indiferentei omului contemporan.
Cavalerul de duminica este omul care sfinteste locul, indreapta oamenii spre absolut si evita compromisurile meschine aparute inevitabil pe calea vietii. Caci un cavaler trebuie sa fie fara frica si fara cusur. Onoarea si recunostinta sunt constantele comportamentului sau, idealul e dus pana la jertfa. Pierzandu-si tatal, Roland ramane unicul sprijin al mamei sale. Nevoit sa accepte cu totul alte indeletniciri decat a picta cu tot sufletul, va merge inainte, acceptand toate provocarile ca venite din mana Domnului. Viata sa se va intrepatrunde in chip neasteptat cu cea a bogatului negustor Gerin, Roland reusind, prin puterea exemplului, sa-i schimbe pe cei doi copii ai acestuia, aducandu-i, intocmai ca pe niste fii risipitori, la o viata plina de sens.
Cavalerul de duminica este asemenea grauntelui celui mai bun pe care fiecare dintre noi, o putem planta in inimile noastre, pentru a o inmulti apoi, de treizeci, de saizeci, de o suta de ori, dupa putinta, in vietile celor care ne inconjoara.
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: Olga De Pitray
Editura: Predania
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-95435-5-9
Pagini: 184
Traducere: Valeriu, Manuel

<div>„După roadele lor îi veţi cunoaşte” căci „orice pom bun face roade bune” /Mt. 7, 16-17/ și orice manifestare a binelui va atrage după sine binele. Despre acest bine și frumos de care avem nevoie mai mult ca oricând în viețile noastre, ne vorbește atât de limpede cartea de față.</div><div><br></div><div>Desfășurând firul poveștii lui Roland, fiu al unui pictor talentat și moștenind el însuși darul și măiestria părintelui său, autoarea Olga de Pitray, ultimul copil al celebrei Contese de Ségur, ne învăluie subtil, punându-ne în situația de a reflecta la propria noastră verticalitate, la curajul și demnitatea pe care le (mai) avem, oare, ascunse sub carapacea egoismului, a materialismului și a indiferenței omului contemporan.</div><div>Cavalerul de duminică<em> </em>este omul care sfințește locul, îndreaptă oamenii spre absolut și evită compromisurile meschine apărute inevitabil pe calea vieții. Căci „un cavaler trebuie să fie fără frică și fără cusur”. Onoarea și recunoștința sunt constantele comportamentului său, idealul e dus până la jertfă. Pierzându-și tatăl, Roland rămâne unicul sprijin al mamei sale. Nevoit să accepte cu totul alte îndeletniciri decât a picta cu tot sufletul, va merge înainte, acceptând toate provocările ca venite din mâna Domnului. Viața sa se va întrepătrunde în chip neașteptat cu cea a bogatului negustor Gerin, Roland reușind, prin puterea exemplului, să-i schimbe pe cei doi copii ai acestuia, aducându-i, întocmai ca pe niște fii risipitori, la o viață plină de sens.</div><div>Cavalerul de duminică este asemenea grăuntelui celui mai bun pe care fiecare dintre noi, o putem planta în inimile noastre, pentru a o înmulți apoi, de treizeci, de șaizeci, de o sută de ori, după putință, în viețile celor care ne înconjoară.</div>

An aparitie 2022
Autori Olga De Pitray
Editura Predania
Format 13x20 cm
ISBN 978-606-95435-5-9
Pagini 184
Traducere Valeriu, Manuel

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll