Cartea înțelepciunii lui Solomon

***

39 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"
Cartea Intelepciunii lui Solomon a fost scrisa in sec. I i.Hr., in limba greaca, si s a bucurat mult timp de reputatia de a fi cea mai interesanta carte din corpusul apocrif, ocupand un loc special printre cele sapte carti sapientiale din Septuaginta.
Opera se imparte in trei sectiuni: prima sectiune a fost numita pe buna dreptate cartea eshatologiei; aceasta infatiseaza printr un viu contrast diversele destine care ii asteapta pe cei drepti si pe nelegiuitii care ii prigonesc. A doua sectiune este compusa dintr un panegiric al Intelepciunii, care da si numele cartii. Atractiile oferite de Intelepciune ca Fiinta cereasca isi gasesc expresia intr un limbaj ales si elocvent.
In cea de-a treia sectiune intalnim o retrospectiva istorica a Israelului in Egipt si in pustie, intrerupta de o disertatie despre originea idolatriei si despre relele aduse de aceasta.

*
Iubiti dreptatea, voi care sunteti judecatori ai pamantului,
Cugetati la Domnul cu o minte buna,
Si in sinceritatea inimii cautati-l voi.

*
Ascultati asadar, voi, regilor, si intelegeti;
Luati invatatura, voi, judecatori ai marginilor pamantului;
Bagati in urechi, voi, care stapaniti peste multimi
Si care va faliti cu multimea popoarelor voastre.
Caci stapanirea voastra v a fost data de la Domnul
Si puterea voastra de la Cel Preainalt,
Care va cerceta faptele voastre
Si care va incerca gandurile voastre.

Cartea intelepciunii lui Solomon

Cartea Intelepciunii s-a bucurat mult timp de reputatia de a fi cea mai atractiva si mai interesanta carte din corpusul apocrif. Atat gandirea, cat si expresia se situeaza la un nivel inalt; cugetarea este a unui scriitor patruns de un puternic spirit religios, unul care a simtit apasarea si tulburarea vietii si a suferintei si care totusi a rezistat ispitei de a abandona - asa cum au facut multi dintre coreligionarii sai - credinta sa ancestrala intr-un Dumnezeu al dreptatii. Limbajul este viguros si constructia simpla; impresia ca autorul era foarte familiar cu literatura si filozofia Greciei este cu atat mai puternica cu cat cartea este studiata mai mult, si acesta nu e lipsit de curajul de a revizui unele dintre credintele traditionale ale religiei sale. Teologia Cartii Intelepciunii este alexandrina, o combinatie intre religia ebraica si filozofia greaca.
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: ***
Editura: Herald
Format: 13.5x20 cm
ISBN: 978-973-111-949-6
Pagini: 176

<div><em>Cartea Intelepciunii lui Solomon</em> a fost scrisa in sec. I i.Hr., in limba greaca, si s‑a bucurat mult timp de reputatia de a fi cea mai interesanta carte din corpusul apocrif, ocupând un loc special printre cele sapte carti sapientiale din Septuaginta.</div><div>Opera se imparte in trei sectiuni: prima sectiune a fost numita pe buna dreptate „cartea eshatologiei”; aceasta infatiseaza printr‑un viu contrast diversele destine care ii asteapta pe cei drepti si pe nelegiuitii care ii prigonesc. A doua sectiune este compusa dintr‑un panegiric al Intelepciunii, care da si numele cartii. Atractiile oferite de Intelepciune ca Fiinta cereasca isi gasesc expresia intr‑un limbaj ales si elocvent.</div><div>In cea de-a treia sectiune intalnim o retrospectiva istorica a Israelului in Egipt si in pustie, intrerupta de o disertatie despre originea idolatriei si despre relele aduse de aceasta.</div><div><br></div><div>*<br>„Iubiti dreptatea, voi care sunteti judecatori ai pamântului,<br>Cugetati la Domnul cu o minte buna,<br>Si in sinceritatea inimii cautati-l voi.”</div><div><br>*<br>„Ascultati asadar, voi, regilor, si intelegeti;<br>Luati invatatura, voi, judecatori ai marginilor pamântului;<br>Bagati in urechi, voi, care stapâniti peste multimi<br>Si care va faliti cu multimea popoarelor voastre.<br>Caci stapânirea voastra v‑a fost data de la Domnul<br>Si puterea voastra de la Cel Preainalt,<br>Care va cerceta faptele voastre<br>Si care va incerca gândurile voastre.”</div><div><br><em>Cartea ințelepciunii lui Solomon</em></div><div><br></div><div><em>Cartea Intelepciunii</em> s-a bucurat mult timp de reputatia de a fi cea mai atractiva si mai interesanta carte din corpusul apocrif. Atat gandirea, cat si expresia se situeaza la un nivel inalt; cugetarea este a unui scriitor patruns de un puternic spirit religios, unul care a simtit apasarea si tulburarea vietii si a suferintei si care totusi a rezistat ispitei de a abandona - asa cum au facut multi dintre coreligionarii sai - credinta sa ancestrala intr-un Dumnezeu al dreptatii. Limbajul este viguros si constructia simpla; impresia ca autorul era foarte familiar cu literatura si filozofia Greciei este cu atat mai puternica cu cat cartea este studiata mai mult, si acesta nu e lipsit de curajul de a revizui unele dintre credintele traditionale ale religiei sale. Teologia Cartii Intelepciunii este alexandrina, o combinatie intre religia ebraica si filozofia greaca.</div>

An aparitie 2022
Autori ***
Editura Herald
Format 13.5x20 cm
ISBN 978-973-111-949-6
Pagini 176

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll