Canoanele Bisericii Ortodoxe - ediţie bilingvă, 3 volume

***

255 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"
Canoanele Bisericii Ortodoxe editie bilingva, 3 volume
Vol. I: Canoanele Apostolice si Canoanele Sinoadelor Ecumenice.
 Vol. II: Canoanele Sinoadelor Locale.
 Vol. III: Canoanele Sfintilor Parinti, Canoanele intregitoare si Prescriptii canonice.
 Traducerea a fost realizata de Razvan Persa, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca. Acesta spune in introducerea lucrarii ca traducerea incearca sa adapteze textul canonic la standardele lingvistice, culturale si teologice ale timpului nostru.
 Autorul subliniaza faptul ca importanta editiei actuale rezida nu numai in incercarea de redare a canoanelor printr-o traducere cat mai apropiata de originalul grecesc, pastrand totusi nivelul actual al limbii romane, ci si din elementele care compun aceasta editie. Este vorba de:
 Introducerile la fiecare grupa de canoane in care este prezentat contextul istoric, doctrinar si canonic al aparitiei lor.
 Bibliografia actuala, cea suplimentara si bibliografia pentru interpretarea particulara a canoanelor.
 Concordanta canoanelor.
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: ***
Editura: Basilica
ISBN: 978-606-29-0472-2

<div><strong>Canoanele Bisericii Ortodoxe – ediţie bilingvă, 3 volume</strong></div><div>Vol. I: Canoanele Apostolice și Canoanele Sinoadelor Ecumenice.<br>&nbsp;Vol. II: Canoanele Sinoadelor Locale.<br>&nbsp;Vol. III: Canoanele Sfinților Părinți, Canoanele întregitoare și Prescripții canonice.<br>&nbsp;Traducerea a fost realizată de Răzvan Perșa, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Acesta spune în introducerea lucrării că „traducerea încearcă să adapteze textul canonic la standardele lingvistice, culturale și teologice ale timpului nostru”.<br>&nbsp;Autorul subliniază faptul că „importanța ediției actuale rezidă nu numai în încercarea de redare a canoanelor printr-o traducere cât mai apropiată de originalul grecesc, păstrând totuși nivelul actual al limbii române, ci și din elementele care compun această ediție”. Este vorba de:<br>&nbsp;Introducerile la fiecare grupă de canoane în care este prezentat contextul istoric, doctrinar și canonic al apariției lor.<br>&nbsp;Bibliografia actuală, cea suplimentară și bibliografia pentru interpretarea particulară a canoanelor.<br>&nbsp;Concordanța canoanelor.</div>

An aparitie 2022
Autori ***
Editura Basilica
ISBN 978-606-29-0472-2

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll