Boala și tămăduirea sufletului

Ierotheos Vlachos

30 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"
Ortodoxia nu poate fi o filosofie si un moralism sterp, ci o stiinta a tamaduirii. Ea il tamaduieste pe om. Teologia ortodoxa este strans legata mai mult de medicina decat de filosofie. Dupa cum un bolnav, pentru a se putea vindeca, trebuie sa-si constientizeze boala si sa cerceteze un doctor, tot asa stau lucrurile si in privinta bolii duhovnicesti. Din pacate, traim intr-o epoca in care pacatul de capetenie este necunoasterea starii in care ne aflam.
Daca nu cercetam insa unde se afla boala, cum putem sti ce sa vindecam? Daca pentru trup omul urmeaza un tratament gresit, nu va ajunge niciodata sa se vindece. La fel se intampla si cu sufletul. Trebuie sa stim ca boala este omorarea mintii. Indata vom intelege si ca tamaduirea este luminarea mintii. Cu Sfintele sale Taine si intreaga sa Traditie ascetica, Biserica vrea sa ne calauzeasca unde se afla Adam, adica la luminarea mintii, iar de acolo la indumnezeire, care era destinatia initiala a omului. Prin urmare, este de mare importanta sa localizam boala. 
Biserica este un Spital duhovnicesc care ii tamaduieste pe oameni. Nu este o organizatie a oamenilor buni si evlaviosi, ci Trupul binecuvantat al lui Hristos, in sanul caruia oamenii se tamaduiesc. Ii primeste pe cei bolnavi si le tamaduieste ranile duhovnicesti.

 Ierotheos 
Mitropolit al Nafpaktosului  
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: Ierotheos Vlachos
Editura: Sophia
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-876-4
Pagini: 232
Traducere: Teofan Munteanu, protos.

<div>Ortodoxia nu poate fi o filosofie și un moralism sterp, ci o știință a tămăduirii. Ea îl tămăduiește pe om. Teologia ortodoxă este strâns legată mai mult de medicină decât de filosofie. După cum un bolnav, pentru a se putea vindeca, trebuie să-și conștientizeze boala și să cerceteze un doctor, tot așa stau lucrurile și în privința bolii duhovnicești. Din păcate, trăim într-o epocă în care păcatul de căpetenie este necunoașterea stării în care ne aflăm.<br>Dacă nu cercetăm însă unde se află boala, cum putem ști ce să vindecăm? Dacă pentru trup omul urmează un tratament greșit, nu va ajunge niciodată să se vindece. La fel se întâmplă și cu sufletul. Trebuie să știm că boala este omorârea minții. Îndată vom înțelege și că tămăduirea este luminarea minții. Cu Sfintele sale Taine și întreaga sa Tradiție ascetică, Biserica vrea să ne călăuzească unde se afla Adam, adică la luminarea minții, iar de acolo la îndumnezeire, care era destinația inițială a omului. Prin urmare, este de mare importanță să localizăm boala.&nbsp;<br>Biserica este un Spital duhovnicesc care îi tămăduiește pe oameni. Nu este o organizație a oamenilor buni și evlavioși, ci Trupul binecuvântat al lui Hristos, în sânul căruia oamenii se tămăduiesc. Îi primește pe cei bolnavi și le tămăduiește rănile duhovnicești.<br><br>&nbsp;Ierótheos&nbsp;<br>Mitropolit al Nafpaktosului &nbsp;</div>

An aparitie 2022
Autori Ierotheos Vlachos
Editura Sophia
Format 13x20 cm
ISBN 978-973-136-876-4
Pagini 232
Traducere Teofan Munteanu, protos.

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll