Antologie de poezie populară / Volksdichtung. Eine Anthologie

Lucian Blaga

50 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"
 Intr-o buna zi am povestit in cerc restrans colegilor Artur Greive si Gerda Schuler, autori ai unor studii privitoare la limba si la literatura romana, povestea antologiei lui Blaga si ideile poetului despre traducerea ei in limba lui Goethe. Discutia s-a incheiat cu angajarea noastra la traducerea in trei a lucrarii. Constelatia era ideala: doi vorbitori nativi de germana si unul de romana, acesta din urma cunoscand direct de la Blaga conceptia lui despre oralitatea romaneasca si despre modul in care isi vedea traducerea antologiei. Se deschidea astfel o etapa noua in cariera filologica a fiecaruia dintre noi si, la 1 iulie 1987, am inceput, fara a ne orienta dupa traducerile existente, indeplinirea dorintei lui Lucian Blaga. (Ion Talos) 
"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: Lucian Blaga
Editura: Limes
Format: 14.5x21 cm
ISBN: 978-606-799-562-6
Pagini: 306

<div>&nbsp;Într-o bună zi am povestit în cerc restrâns colegilor Artur Greive şi Gerda Schüler, autori ai unor studii privitoare la limba și la literatura română, povestea antologiei lui Blaga şi ideile poetului despre traducerea ei în limba lui Goethe. Discuția s-a încheiat cu angajarea noastră la traducerea în trei a lucrării. Constelația era ideală: doi vorbitori nativi de germană și unul de română, acesta din urmă cunoscând direct de la Blaga concepția lui despre oralitatea românească și despre modul în care își vedea traducerea antologiei. Se deschidea astfel o etapă nouă în cariera filologică a fiecăruia dintre noi și, la 1 iulie 1987, am început, fără a ne orienta după traducerile existente, îndeplinirea dorinței lui Lucian Blaga. (Ion Taloș)&nbsp;</div>

An aparitie 2022
Autori Lucian Blaga
Editura Limes
Format 14.5x21 cm
ISBN 978-606-799-562-6
Pagini 306

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll