Îngerul din mahala. Minunea săvârșirii binelui

Grace Livingston Hill

35 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"Grace Livingston Hill a scris peste o suta de romane si numeroase povestiri scurte. Scrierile ei, de o profunda inspiratie crestina, s-au bucurat de mare succes in epoca.
In romanul Ingerul din mahala, iubirea de oameni a autoarei se vadeste in parcursul vietii personajului central, aducandu-ne suflul unei epoci in care se traia mult mai firesc, cu toate ca nu era nici ea ferita de ispitele marilor orase, in care saracii ajung delicventi din pricina lipsurilor, iar bogatii nu se gandesc decat cum sa-si sporeasca averile.
Micutul Mikky este un copil al nimanui, de cand se stie traieste intr-un cartier al saracilor din New York. Singura sa familie sunt ceilalti copii ai strazii, alaturi de care cu greu isi agoniseste traiul de pe o zi pe alta. Intr-o buna zi insa Mikky isi risca viata pentru a o salva pe cea a unei fetite din lumea buna. Tatal micutei, un bancher foarte cunoscut, fara nicio urma de consideratie pentru gloata nespalata si needucata, dar cuprins de un sincer sentiment de recunostinta, ii rasplateste gestul trimitandu-l la studii. Evadand astfel din sablonul propriului sau destin, Mikky va invata cu sete si ravna, transformandu-se treptat in fermecatorul Michael, in al carui suflet vor ramane mereu vii iubirea pentru micuta Starr si pentru cei din randul carora plecase.
Ajuns acum, prin munca si daruire, pe taramul celor acceptati si respectati, singura sa preocupare va ramane cum sa-i ajute pe necajitii sai. Remarcabil este faptul ca va reusi cu adevarat sa mangaie ranile apropiatilor sai, sa aduca bucurie si sa schimbe in bine vieti ce pareau tintuite in mocirla.
Citind pe nerasuflate povestea vietii sale, nu poti sa nu te gandesti la ecoul de final din pilda samarineanului milostiv: Du-te si fa si tu asemenea! sau, la vorbele pline de miez ale Parintelui Cleopa: Fa rai cu ce ai!"
(3.36) | (11 reviewuri)
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori: Grace Livingston Hill
Colectie: Recomandari
Editura: Predania
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-95435-1-1
Pagini: 368
Traducere: Andrei Drăgulinescu

Grace Livingston Hill a scris peste o sută de romane și numeroase povestiri scurte. Scrierile ei, de o profundă inspirație creștină, s-au bucurat de mare succes în epocă.
În romanul Îngerul din mahala, iubirea de oameni a autoarei se vădește în parcursul vieții personajului central, aducându-ne suflul unei epoci în care se trăia mult mai firesc, cu toate că nu era nici ea ferită de ispitele marilor orașe, în care săracii ajung delicvenți din pricina lipsurilor, iar bogații nu se gândesc decât cum să-și sporească averile.
Micuțul Mikky este un copil al nimănui, de când se știe trăiește într-un cartier al săracilor din New York. Singura sa familie sunt ceilalți copii ai străzii, alături de care cu greu își agonisește traiul de pe o zi pe alta. Într-o bună zi însă Mikky își riscă viața pentru a o salva pe cea a unei fetițe din lumea bună. Tatăl micuței, un bancher foarte cunoscut, fără nicio urmă de considerație pentru „gloata nespălată și needucată,” dar cuprins de un sincer sentiment de recunoștință, îi răsplătește gestul trimițându-l la studii. Evadând astfel din șablonul propriului său destin, Mikky va învăța cu sete și râvnă, transformându-se treptat în fermecătorul Michael, în al cărui suflet vor rămâne mereu vii iubirea pentru micuța Starr și pentru cei din rândul cărora plecase.
Ajuns acum, prin muncă și dăruire, pe tărâmul celor acceptați și respectați, singură sa preocupare va rămâne cum să-i ajute pe necăjiții săi. Remarcabil este faptul că va reuși cu adevărat să mângâie rănile apropiaților săi, să aducă bucurie și să schimbe în bine vieți ce păreau țintuite în mocirlă.
Citind pe nerăsuflate povestea vieții sale, nu poți să nu te gândești la ecoul de final din pilda samarineanului milostiv: „Du-te și fă și tu asemenea!” sau, la vorbele pline de miez ale Părintelui Cleopa: „Fă rai cu ce ai!”

An aparitie 2022
Autori Grace Livingston Hill
Colectie Recomandari
Editura Predania
Format 13x20 cm
ISBN 978-606-95435-1-1
Pagini 368
Traducere Andrei Drăgulinescu

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll