Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei

Mihai Vacariu

Acest produs nu este momentan in stoc!

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
"Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei, de Mihai Vacariu, este o carte scrisa la superlativ, despre cum poezia si geniul filmelor tarkovskiene au devenit poveste de dragoste, sens si stil de viata, intr-o Romanie comunista unde libertatea de gandire se incadra la categoria delictele golanilor.

Nona Rapotan: Fie ca vorbim de Calauza sau de Copilaria lui Ivan, de Oglinda sau de Nostalgia, de Andrei Rubliov sau Solaris, toate au darul de a impune spectatorului (cu brutalitate, chiar) asumarea unor experiente mai mult sau mai putin personale. Vacariu chiar trateaza subiectele unora dintre filme din perspectiva fenomenologica si existentialista. Cred ca e cea mai buna abordare posibila pentru a vorbi despre filmografia cineastului rus: nu relateaza subiectul filmului decat atat cat este nevoie pentru a intelege despre ce este vorba (o face la modul schematic, chiar), asupra personajelor insista doar din punctul de vedere al imaginii (descrierea unor cadre decupate din montajul filmului), iar asupra detaliilor tehnice de realizare propriu-zisa a filmului nu insista aproape deloc."
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
Autori: Mihai Vacariu
Editura: Adenium
Format: 13 x 20 cm
Pagini: 326

Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, de Mihai Vacariu, este o carte scrisă la superlativ, despre cum poezia și geniul filmelor tarkovskiene au devenit poveste de dragoste, sens și stil de viață, într-o Românie comunistă unde libertatea de gândire se încadra la categoria „delictele golanilor”.

Nona Rapotan: „Fie că vorbim de «Călăuza» sau de «Copilăria lui Ivan», de «Oglinda» sau de «Nostalgia», de «Andrei Rubliov» sau «Solaris», toate au darul de a impune spectatorului (cu brutalitate, chiar) asumarea unor experiențe mai mult sau mai puțin personale. Vacariu chiar tratează subiectele unora dintre filme din perspectivă fenomenologică și existențialistă. Cred că e cea mai bună abordare posibilă pentru a vorbi despre filmografia cineastului rus: nu relatează subiectul filmului decât atât cât este nevoie pentru a înțelege despre ce este vorba (o face la modul schematic, chiar), asupra personajelor insistă doar din punctul de vedere al imaginii (descrierea unor cadre decupate din montajul filmului), iar asupra detaliilor tehnice de realizare propriu-zisă a filmului nu insistă aproape deloc.”

Autori Mihai Vacariu
Editura Adenium
Format 13 x 20 cm
Pagini 326

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll